Bouvijev mjuzikl "Lazarus": O vanzemaljcima i duši

Mjuzikl "Lazarus", koji su u Njujorku napisali legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi i dramski pisac Enda Volš, a režirao belgijski reditelj Ivo van Hove, izvodiće se tri meseca u Londonu, počev od 25. oktobra, saopštili su producenti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug / AP Photo/Stephen Chernin
Tanjug / AP Photo/Stephen Chernin

Taj mjuzikl inspirisan je naučnofantastičnim romanom Voltera Trevisa "Čovek koji je pao na Zemlju", po kojem je 1976. godine snimljen film u kojem je Dejvid Bouvi igrao glavnu ulogu.

Bouvi je kompletni autor muzike za komad "Lazarus", koji je svojevrsni scenski prikaz njegovog 25. i poslednjeg albuma "Blackstar", objavljenog 8. januara ove godine, na dan muzičarevog 69. rođendana. U trenutku izlaska albuma, javnost nije znala da Bouvi 18 meseci vodi borbu sa rakom, koju je izgubio dva dana kasnije.

Slavni muzičar poslednji put se pojavio u javnosti 7. decembra prošle godine u Njujorku, na premijeri "Lazarusa", kada se, prema rečima reditelja Ivoa van Hovea, onesvestio iza kulisa.

"Lazarus" prati vanzemaljca Tomasa Njutna, koga u mjuziklu glumi Majkl Karlajl Hol, poznat po ulogama u serijama "Šest stopa ispod zemlje" i "Dekster".

Njutn je vanzemaljac sa ljudskim licem koji se našao sam na Zemlji i ne može da umre dok se ne pojavi druga izgubljena duša koja će ga osloboditi, naveli su producenti.

"Jasno je da je Bouvi 'Lazarusom' želeo da na scenu postavi sopstvenu smrt", rekao je neposredno posle Bouvijeve smrti reditelj Van Hove, jedan od poslednjih koji je sarađivao sa legendarnim muzičarom.

Ostalo

Otvorena izložba Marka Somborca u Knez Mihailovoj

Izložba stripova karitkaturiste Marka Somborca, otvorena je ispred fontane u Knez Mihailovoj ulici, a posetioci će imati priliku da pitaju Somborca kako strip uopšte nastaje. Izložba radova će biti postavljena duž Knez Mihailove ulice od 31. jula do 26. septembra.

Ostalo nedelja 31.07. 20:35 Komentara: 14

Božo Vrećo ipak neće igrati "Koštanu"

Božo Vrećo zbog zdravstvenih problema neće biti deo predstave "Koštana" režisera Kokana Mladenovića čije je premijerno izvođenje planirano na festivalu Purgatorije 5. avgusta na Letnoj pozornici Tivat u Crnoj Gori.

Ostalo nedelja 31.07. 09:28 Komentara: 12

Deca iz Srbije na Kampu prijateljstva u Šangaju

Grupa dece - članova Dečjeg kulturnog centra Beograd boravila je u 12. Internacionalnom interaktivnom kampu prijateljstva za mlade u Šangaju, čiji je pokrovitelj Vlada Šangaja, a organizator Šangajska asocijacija za prijateljstvo i saradnju sa stranim zemljama.

Ostalo sreda 27.07. 08:51 Komentara: 0

Novi "Hari Poter" već obara rekorde

Iako će se u rukama čitalaca naći tek od ponoći 31. jula, nova knjiga Džoane Ketlin Rouling "Hari Poter i ukleto dete" već je knjiga s najvećom pretprodajom u Americi, objavo je američki izdavač "Barns end Noubl".

Ostalo utorak 26.07. 12:31 Komentara: 4

Vlada Divljan - Evergreen

"Vlada Divljan - Evergreen", izložba inspirisana životom i radom legendarnog muzičara, biće otvorena danas u Kulturnom centru Šabac u saradnji sa Ustanovom kulture "Parobrod" i Šabačkim letnjim festivalom.

Ostalo ponedeljak 25.07. 10:55 Komentara: 2
strana 1 od 36 idi na stranu