Japanizam 2016: Devojka koja je skakala kroz vreme

Deveta konvencija japanske pop-kulture "Japanizam 2016" počinje danas u Domu omladine i trajaće do 3. jula u organizaciji Ambasade Japana u Srbiji i udruženja "Sakurabana".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

11:23

Japanizam 2016: Devojka koja je skakala kroz vreme

Tokom četiri dana posetioci će moći da prisustvuju brojnim predavanjima, tribinama, radionicama i učestvuju u takmičenjima. Prvog dana na programu je anime film "Devojka koja je skakala kroz vreme" koji su na srpski jezik sinhronizovali obožavaoci kulture anime.

Nakon svečanog otvaranja, biće organizovana smotra kreatora koji su svoje kolekcije osmislili inspirisani Japanom, bilo njegovom vekovnom tradicijom, bilo futuristickim šarenilom.

Kao i svake godine, na Japanizmu će se predstaviti studenti dobitnici MEXT stipendije Vlade Japana, a najavljeni su i gosti iz inostranstva. Program će obuhvatiti i prodajno-izložbeni sajam, Ksoplej štand, nagradnu izložbu likovnih radova u manga stilu, kao i izložbu radova Marka Stamatovića, a novina ove godine je takmičenje za najbolje izrađeni rekvizit, koji će biti nagrađen poslednjeg dana konvencije. Karte za konvenciju mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije ili preko njihovog sajta Eventim.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: