E-play i Matija Dedic zajedno na bini 26.juna

Kalendarsko i kulturno leto u Beogradu, započelo je konačno lepim vremenom i tradicionalnim festivalima. Fokus društvenog života je na Adi, ali gradska opština Čukarica i Banovo Brdo kao urbani entitet naše prestonice, već drugu godinu zaredom proslaviće ime Matije Bana po kome su dobile ime.

Podeli

Nedelja 26. jun, pod stoletnim hladom parka u Požeškoj ulici, je dan sinergije džeza i filma i tačka spajanja obronaka Košutnjaka i Savskog jezera, na prvoj „Cental park“ manifestaciji u našem gradu.

Nakon nedeljnog ručka, započinje program za klince, dečijim Rock‘n’Roll DF horom Bojane Vunturišević od 16h, duplim programom muzičke škole Vatroslav Lisinski, klasikom i džezom od 16.30, world music sastavom „Gipsy rapsody“ od 17.30. U 18.30 sledi Mikser House Big bendom pod vođstvom Gorana Grbića i sa Glen Miler repertoarom i napokon zvezdama celodnevnog programa – zajedničkim nastupom pijaniste Matije Dedića i beogradskog sastava E-play od 19.30 do 20.30.

Nakon saradnje na albumu “Obicni ljudi” bend E-PLAY se po prvi put sastaje zajedno sa Matijom Dedicem na bini 26. juna, u PARKu u Požeskoj ulici (na Banovom brdu), gde će svirati pesme sastava E-play ali u malom drugačijem aranžmanu.

„Još na probi za pesmu ILUZIJA se javila ideja da bi bilo super da ubacimo klavir, i kada sam pozvala Matiju Dedića da gostuje, moram da priznam da nisam bila sigurna kako će on reagovati posto nam se stilovi dosta razlikuju. Međutim, on je oduševljeno prihvatio poziv i svojim kreativnim uplivom neverovatno je doprineo pesmi. Pesma je prosto zaplesala sa klavirom. Nakon toga odlučili smo se da to isto uradimo i uživo i to će se desiti 26. juna“ - izjavila je povodom ove saradnje Maja Cvetković.

Iluziju možete videti na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=iK-trmB_R24

I to nije kraj, jer kao i prošli put, od 21h gledamo film na najvećem platnu u zemlji kroz zajednički omaž velikanima sprske i jugoslovenske kinematografije Draganu Nikoliću i Bati Živojinoviću – „Lov u mutnom“, Vlaste Radovanovića iz 1981, kao izraz nostalgije za tim renesansim periodom života naše prestonice, rekom na kojoj je grad živeo, folirantima i šmekerima kakvim ih je jedan Momo Kapor opisivao.

Ceo program je slobodan i besplatan i pod pokroviteljstvom opštine Čukarica

Nedelja 26. Jun 16-23h, Park u Požeškoj ulici, Banovo Brdo

Ostalo

"Neophodna nam je jaka strategija u kulturi"

Beograd ima kvalitetan i vibrantan kulturni život, institucije kulture rade punim kapacitetom, ali Srbiji je neophodna temeljna i jaka strategija kulturne politike, koja mora da naznači glavne pravce razvoja, izjavio je danas gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević.

Ostalo sreda 29.06. 14:59 Komentara: 2

Goblini dolaze na APA Beer Garden

Brojni posetioci manifestacije APA Beer Garden iz nedelje u nedelju uživaju u besplatnim koncertima, filmskim projekcijama i raznovrsnoj pivskoj ponudi, pa će tako biti i u trećoj nedelji.

Ostalo ponedeljak 27.06. 12:53 Komentara: 2
strana 1 od 42 idi na stranu