Prvi Open Minded festival u Valjevu

Prvi Open Minded Fest će se održati od 24. do 26. juna, u Valjevu na platou kod spomenika Stevana Filipovića.

Podeli

„Taj prostor je neiskorišćen, a idealno je mesto za organizaciju ovakve manifestacije. Potencijal je veliki jer mladi sve više slušaju Rock’n’Roll, Hip-Hop i elektronsku muziku i sve više posećuju festivale ovakvog tipa“, istakao je Vuk Stamenković, osnivač Udruženja Open Minded.

Grad Valjevo će biti domaćin brojnih izvođača današnje scene kao što su: Prti Bee Gee, Lea Dobričić, Vladimir Aćić, WRECKVGE, Dada Selectah, Witch 1, Vrane Kamene, Petting Blues Band - Power Jimi i mnogi drugi, ali će se takođe pružiti prilika i lokalnim muzičarima da nastupe na festivalu.

Stevan Filipović živeo je kratko samo 26 godina ali njegovo ime ostaće trajno zapisano u istoriji kao simbol pobune protiv osvajača i borbe za slobodu. Fotografija sa stisnutim pesnicama visoko podignutim uvis u trenutku vešanja na trgu u Valjevu u znak protesta protiv fašističkih zločinaca i njihovih saradnika učinila je Stevana Filipovića besmrtnim i našla se na koricama istorije. Fotografija Stevana Filipovića sa omčom oko vrata i uzdignutim pesnicama danas se nalazi u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, kao jedan od simbola borbe protiv fašizma. Sam naziv festivala Open Minded je inspirisan spomenikom Stevana Filipovića, odnosno njegovom željom za slobodom.

Open Minded Fest je jedinstven po svojoj sadržini, jer sličan Festival ne postoji u Kolubarskom okrugu. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Valjevske pivare.

Udruženje Open Minded kroz projekat „Open Minded fest” u Valjevu, pokušava da poboljša položaj mladih u društvu, sa posebnim akcentom na problem nezaposlenosti među mladima, a ističe se i da će se boriti protiv svih vrsta bolesti zavisnosti, posebno narkomanije i nasilja.

Festival će trajati tri dana. Detaljne informacije možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici festivala.

Ostalo

"Neophodna nam je jaka strategija u kulturi"

Beograd ima kvalitetan i vibrantan kulturni život, institucije kulture rade punim kapacitetom, ali Srbiji je neophodna temeljna i jaka strategija kulturne politike, koja mora da naznači glavne pravce razvoja, izjavio je danas gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević.

Ostalo sreda 29.06. 14:59 Komentara: 2

Goblini dolaze na APA Beer Garden

Brojni posetioci manifestacije APA Beer Garden iz nedelje u nedelju uživaju u besplatnim koncertima, filmskim projekcijama i raznovrsnoj pivskoj ponudi, pa će tako biti i u trećoj nedelji.

Ostalo ponedeljak 27.06. 12:53 Komentara: 2
strana 1 od 42 idi na stranu