Promena lokacije održavanja Mikser festivala

Zbog rušenja delova Hercegovačke i Mostarske ulice u Savamali, među kojima je i Miksalište, glavni stejdž ovogodišnjeg Mikser festivala biće premešten sa prvobitno planirane lokacije (Mostarska 5) u Depo magacin, u Travničkoj broj 3.

Podeli
Foto: Mikser / Luka Trajković
Foto: Mikser / Luka Trajković

Miksalište je prethodnih devet meseci funkcionisalo kao centar za pomoć i integraciju izbeglica sa Bliskog istoka, a od 8. do 12. juna trebalo da preuzme ulogu glavne festivalske lokacije na kojoj je predviđen centralni muzički stejdž ovogodišnjeg Mikser Festivala.

Zbog rušenja ovog dela Savamale zarad realizacije projekta “Beograd na vodi”, muzički program festivala se seli na novu lokaciju, u susedni Depo magacin u Travničkoj 3 koji je među domaćom publikom već poznat kao mesto dobre muzike i nezaboravnih koncerata.

Na novoj lokaciji, od 8. do 12. juna, nastupiće hedlajneri Mikser festivala 2016 Rambo Amadeus, Elemental, Božo Vrećo i Halka, Kralj Čačka i Katarina Jovanović, Bora Dugić, Danijela Veselinović, Orkestar Bobana Markovića, Crne Mambe, Esma Redžepova, Mostar Sevdah Reunion i gosti iznenađenja.

Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se peti put u beogradskom kvartu Savamala, od 8. do 12. juna 2016. godine pod sloganom „Osetljivo društvo / Sensitive Society”, snažno obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

Na glavnom stejdžu, u Depo magacinu u Travničkoj 3, smenjivaće se muzičke veličine iz regiona koje su u značajnoj meri doprinele definisanju balkanskog zvuka, a poseban akcenat biće stavljen na žensko stvaralaštvo u polju muzike.

Ulaznice za muzički program svih pet dana Mikser festivala, pojedinačne i petodnevni komplet, dostupne sun a svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 900 dinara za 8, 11 i 12. jun, 1100 dinara za 9. i 10. jun, i 2900 dinara za petodnevni komplet. Navedene cene važe do 15. maja, nakon čega će se povećati.

Ostalo

Tasovac: Ulaganje u prošlost naše budućnosti

Trebalo bi da budemo svesni da ulaganjem u savremenu umetnost, ulažemo u našu kulturnu baštinu, izjavio je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac na prezentaciji konkursa za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti.

Ostalo petak 29.04. 13:26 Komentara: 2

Danas je Svetski dan igre

Danas se planetarno obelezava i proslavlja Svetski dan igre koji su 1982. godine ustanovili Međunarodni pozorišni institut i Svetska plesna alijansa pri UNESCO-u.

Ostalo petak 29.04. 08:47 Komentara: 0
strana 1 od 36 idi na stranu