Još jedno priznanje srpskim balerinama

Desetogodišnja Frančeska Pivko dobitnica je dva priznanja na međunarodnom baletskom takmičenju u Beču - 1. mesto i specijalna nagrada "Best future talent".

Podeli
Foto: Thinkstock / ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Frančeska Pivko je učenica čuvenih imena beogradske pozornice - primabalerine Milice Bijelić i prve solistkinje beogradskog baleta Maje Kovačević koje se su se posvetile pedagoškom radu i pokrenule baletski studio "Dizajn pokreta M i M“.

Na međunarodnom baletskom takmičenju u Beču (Vienna International Ballet experience) koje se održalo od 21. do 24. marta 2016, Frančeska se takmičila sa dve varijacije – Nikija (1.čin) iz baleta „Bajadera“ i varijacijom Kitri (3. čin) iz baleta „Don Kihot“.

Varijaciju Nikije izvela je i na završnom Gala koncertu u Folks teatru.

Ostalo

Seminar “Znakovni muzej” u MIJ-u

Muzej istorije Jugoslavije u saradnji sa Asocijacijom tumača znakovnog jezika i Gradskom organizacijom gluvih, 5. aprila organizovaće prvi seminar "Znakovni muzej", posvećen razvoju veština muzejskih stručnjaka neophodnih za uspostavljanje kvalitetnije saradnje sa zajednicom gluvih.

Ostalo sreda 30.03. 14:38 Komentara: 0

Poziv za umetnički konkurs “Crna kutija”

Mikser Festival i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu pozivaju autore da učestvuju na konkursu za umetničke radove Crna kutija / Black Box, koji će biti predstavljeni u okviru predstojećeg Mikser festivala, od 8. do 12. juna 2016, na ulicama Savamale.

Ostalo sreda 30.03. 12:59 Komentara: 1

Omaž Draganu Nikoliću

Od 1. do 3. aprila u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće održan program „Omaž Draganu Nikoliću – velikanu jugoslovenske i srpske kinematografije“.

Ostalo sreda 30.03. 11:45 Komentara: 1
strana 1 od 37 idi na stranu