Danas je Svetski dan pantomime

Svetska organizacija pantomimičara i Vikimedija Srbije obeležiće danas Svetski dan pantomime internacionalnim uređivačkim maratonom u pisanju članaka na Vikipediji.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.03.2016.

08:59

Danas je Svetski dan pantomime
Foto: Thinkstock

Maraton će biti na dan rođenja velikog pantomimičara Marsela Marsoa, u mnogim zemljama sveta, a u Srbiji na Univerzitetu Singidunum u Beogradu.

Engleska, bugarska, makedonska, jermenska, gruzijska, hebrejska, hindu, švedska i srpska Vikipedija samo su neke od verzija najveće onlajn enciklopedije koje će ovim uređivačkim maratonom biti bogatije za članke o znamenitim pantomimičarima, predstavama, festivalima, udruženjima.

Svetski dan pantomime obeležavaju Sjedinjene Američke Države, Gruzija, Jermenija, Indija, Indonezija, Švedska, Francuska, Izrael, Bangladeš, Makedonija, Bugarska, Mađarska, većina zemalja Južne Amerike. Inicijativa je pre nekoliko godina potekla iz Srbije od Marka Stojanovića, kojem su se pridružili Ofer Blum iz Izraela i Žan Bernar Laklot iz Francuske.

U Srbiji će Svetska organizacija pantomimičara, Beogradski pantomimičari, Festival monodrame i pantomime u Zemunu i drugi dati fotografije potrebne za ilustraciju članaka. Fotografije i drugi slični materijali naći će se na Vikimedijinoj multimedijalnoj postavi, pod slobodnom licencom. Na maratonu mogu učestvovati svi zainteresovani koji žele da nauče nešto o ovim temama i prenesu svoje znanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: