Interaktivni video: Istražite snove Salvadora Dalija

Ako ste ikada želeli da uđete u nadrealni svet slika Salvadora Dalija, sada imate i priliku da to učinite zahvaljujući Dalijevom muzeju na Floridi, koji je napravio jedinstvenu umetničku imaginaciju.

Izvor: n1.rs
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

"Dizni i Dali: Arhitekte imaginacije" puni je naziv izložbe u Floridi na kojoj možete naučiti sve o španskom nadrealisti i njegovoj vezi s Voltom Diznijem. Njih dvojica su se udružili kako bi 1945. godine napravili animirani film "Destino".

Dvojac nikada nije završio jedinstvenu ideju, ali jeste kompanija Dizni i to 2003. godine. Dizni i Dali su ostali prijatelji, a muzej nudi mnoštvo slika, skica, pisama, fotografija i drugih predmeta koji oslikavaju ovo prijateljstvo.

Na ovoj izložbi se možete "šetati" kroz slike, pejzaže i tornjeve iz Dalijeve mašte. Možete videti mnoge figure koje su obeležile karijeru poznatog slikara i mnoštvo interesantnih detalja sa "Dalijevog horizonta".

Izložba je otvorena do 12. juna 2016. godine, a u petominutnom videu vidi se samo delić onoga što srećnici koji imaju priliku da posetiti Floridu mogu da vide "uživo". Za sve one koji ostaju u Srbiji tu je izložba Dalijevih grafika, "Božanstveni svetovi", koja u Kući legata u Knez Mihailovoj ulici traje do 27. marta.

Napomena: Video je interaktivan, tako da slobodno koristite kursor u gornjem levom uglu.

izvor: n1.rs

Ostalo

Nagrada „Tanja Petrović” uručena Bojani Andrić

Bojani Andrić, urednici emisije „Trezor” Radio-televizije Srbije u Skupštini grada Beograda uručena je nagrada za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2015. godinu. Nagradu dodeljuje Fondacija „Tanja Petrović”. Specijalna plaketa posthumno je dodeljena Nebojši Popoviću.

Ostalo ponedeljak 29.02. 10:11 Komentara: 0

"Žena, rat i plakat" u Muzeju primenjene umetnosti

U Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu predstavljena je knjiga „Rat i plakat: 1914-1918“ Vladimira Čeha, nakon čega je upriličeno i otvaranje izložbe „Žena, rat i plakat: 1914-1918“ kojoj je prethodila protestna povorka žena u kostimima sa početka prošlog veka sa transparentima borbe za ženska prava, sa Goricom Popović na čelu.

Ostalo četvrtak 25.02. 15:45 Komentara: 0
strana 1 od 34 idi na stranu