Otvaranje Muzeja savremene umetnosti 20. oktobra

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije pozivala je javnost na svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti u Beogradu 20. oktobra u 18 sati, "uz koktel dobrodošlice i prigodan program".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Odbrojimo zajedno poslednje sekunde do ponovnog otvaranja našeg muzeja!”, poručila je NKS S u pozivu, ne otkrivajući detalje tog događaja, kojim će biti obeležen i 50. rođendan MSU.

"Pozivamo vas da učestvujete i da zajedno odzvonimo periodu u kome je muzej bio zatvoren. Ponesite budilnike!”, poručili su organizatori, uz podsećanje da je MSU zatvoren za javnost poslednjih osam godina zbog rekonstrukcije.

Zgrada MSU na Ušću, otvorena 20. oktobra 1965. Delo je arhitekata Ivana Antića i Ivanke Raspopović, a 1987. godine proglašena je za kulturno dobro 1987. godine.

Na konferenciji za novinare koja je ranije ove sedmice organizovana u MSU rečeno je da muzej neće biti otvoren, kako je ranije najavljivano na 50. godišnjicu postojanja, zbog problema sa tenderom i razrešenja dužnosti tadašnjeg direktora Jovana Despotovića.

V.d. direktora MSU Slobodan Nakarada izrazio je nadu da bi rekonstruisani muzej mogao da bude otvoren u martu ili aprilu 2016..

Ostalo

Poljska odbila da izruči Polanskog SAD

Poljski sud u Krakovu odbio je danas da izruči slavnog poljskog režisera sa dvojnim, francuskim i poljskim, državljanstvom Romana Polanskog SAD da mu se sudi za silovanje 13-godišnje devojčice Samante Gjeli u vili američkog glumca Džeka Nikolsona u Holivudu pre skoro četiri decenije.

Ostalo petak 30.10. 14:36 Komentara: 27

Stradanje i humanizam. Valjevska bolnica 1914–1915

U organizaciji Arhiva Srbije i Istorijskog arhiva Valjevo, a pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije g. Tomislava Nikolića, u Valjevu, u petak, 30. oktobra 2015. godine, u 16.30 časova, započeće program obeležavanja sto godina od Valjevske bolnice „Stradanje i humanizam. Valjevska bolnica 1914–1915“.

Ostalo petak 30.10. 11:19 Komentara: 0

Otvorena Živa biblioteka: "Ne ceni knjigu po koricama"

Živa biblioteka, čiji je cilj promocija ravnopravnosti i tolerancije, otvorena je danas u okviru Sajma obrazovanja ''Zvonce'' na Sajmu knjiga, a poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković istakla je da je ove godine broj pritužbi, pristiglih instituciji na čijem je čelu, dupliran u odnosu na 2014. godinu.

Ostalo četvrtak 29.10. 14:23 Komentara: 1

Kulturna baština Srbije u digitalnoj biblioteci Evrope

Narodna biblioteka Srbije započela je proces uspostavljanja Nacionalnog agregatora za evropsku digitalnu biblioteku - Evropeanu, što će omogućiti da naša kulturna i naučna baština u digitalnoj formi budu vidljivije i dostupnije, a institucije povezane na novi način.

Ostalo sreda 28.10. 12:20 Komentara: 1
strana 1 od 44 idi na stranu