Svečana dodela književne nagrade "Dušan Vasiljev"

U utorak, 6. 10. 2015. godine, u svečanoj sali SO Kikinda, dodeljena je književna nagrada Dušan Vasiljev za 2014. godinu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

09:25

Default images

Dobitnik nagrade, David Albahari, čiji je roman Životinjsko carstvo u izdanju „Čarobne knjige“ iz Novog Sada trijumfovao u konkurenciji 83 naslova, primio je nagradu i obratio se publici koja je gotovo u potpunosti ispunila salu. Albahari je izjavio kako je „svaka nagrada zapravo neka vrsta velikog izazova za pisca zato što ga stavlja u situaciju da ponovo definiše sebe posredstvom dela autora čije ime nagrada nosi“. „Pisac se u ovakvim situacijama pita“, dodao je Albahari, „kako će se priznanje, koje vraća u prošlost, podseća na delo iz prošlosti, odraziti na ono što će pisac raditi u budućnosti“. Dodeli nagrade prisustvovali su Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća Kikinde zadužena za obrazovanje, kulturu i informisanje, kao i članovi stručnog žirija Ivana Peško, Vladimir Arsenić i Srđan Srdić.

Književnu nagradu Dušan Vasiljev na godišnjem nivou dodeljuje Opštinsko veće SO Kikinda u znak promocije savremene srpske književnosti, kao i sećanja na delo velikog ekspresionističkog pesnika. Novi konkurs za dodelu nagrade biće raspisan u toku decembra 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: