Miško Plavi i Ilija Ludvig na Festivalu uličnih svirača

Na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača, koji će se od 3. do 5. septembra održati u Novom Sadu, nastupiće beogradski muzičari Miško Plavi i Ilija Ludvig, kao i zgrebački ulični svirač i zabavljač Davor Peršić.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.08.2015.

09:38

Default images
YouTubeScreenshot

Miško Plavi je kompozitor i multiinstrumentalista, koji se na muzičkoj sceni pojavio još početkom osamdesetih godina. Tada je svirao gitaru, bas i klavijature u bendovima VIA Talas, D'Boys, Piloti i EKV.

Zatim je prešao na harmoniku i napravio fantastičnu karijeru u Japanu.

Na Festivalu uličnih svirača će izvesti deo svog stalnog programa Music Around The World. Publika će imati priliku da čuje njegovu autorsku muziku kroz koju provlači segmente muzike drugih autora iz oblasti roka, džeza, klasične i etno muzike.

Njegov mlađi kolega, Ilija Ludvig, iz muzičke anonimnosti izronio je 2007. godine i sve je popularniji među publikom koja voli takozvano underground kantautorstvo.

Iz glavnog grada Hrvatske, na Festival stiže Davor Peršić, pasionirani cirkusolog i iskusni ulični muzičar. Ovaj diplomirani sociolog inspiraciju za igru kao svoj životni moto, ali i poziv, pronašao je još u detinjstvu, od kada traje njegov kreativan rad sa zvukom, drvetom i raznim vrstama neobičnih muzičkih instrumenata.

Od 1999. godine aktivno nastupa kao klovn i žongler, a onda i kao ulični svirač. U međuvremenu je sagradio sopstveni instrument - modifikovani kontrabas, na koji povremeno dodaje razne druge zvučne komponente.

Na jubilarnom 15. Festivalu uličnih svirača nastupiće i kalifornijska sving atrakcija Phat Cat Swinger, beogradski džezeri Belgrade Dixieland Orchestra i retro pop-rokeri VIS Limunada, novosadski stendap komičari Daško i Mlađa i riječki majstori amerikane My Buddy Moose.

Publiku očekuju i nastupi još 14 drugih bendova, pojedinca i umetničkih trupa koje su preko konkursa stigle do festivalskog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: