Preminuo slavni reditelj horor filmova, Ves Krejven

Slavni američki reditelj horor filmova Ves Krejven, tvorac “Strave u Ulici brestova“ i „Vriska“, preminuo je u 76. godini od posledica raka na mozgu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

08:29

Default images
Screenshot

„Stravu u Ulici brestova“ napisao je i režirao 1984., a Vrisak i njegovi nastavci zaradili su više od 100 miliona dolara u SAD-u. Mnogo pre nego što je „Vrisak“ postao jedan od najunosnijih naslova 1996. godine, Krejven je već imao status zvezde kao uticajni scenarista i reditel filmova kao što su „Posljednja kuća sa leve strane“, „Brda imaju oči“, „Swamp Thing“, „Ljudi ispod stepenica“.

Krejven međutim nije režirao samo horor filmove. U njegovoj drami „Music of the Heart“ iz 1999. godine, Meril Strip je bila nominovana za Oskara, a režirao je i jedan od kratkih filmova u sklopu „Paris, je t’aime“ iz 2006. Hororima se vratio 2005. sa „Red Eye“, 2010. sa „My Soul To Take“ i dugoočekivanim četvrtim nastavkom „Vriska“ 2011. godine.

Pre smrti režirao je MTV seriju baziranu na „Vrisku“, koja će uskoro imati premijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: