Izložba “Viki voli Zemlju” u NIšu

U okviru predstojećeg Nišvil džez festivala koji se održava od 13. do 16. avgusta na Niškoj tvrđavi u utorak, 11. avgusta, biće otvorena izložba "Viki voli Zemlju".

Izvor: Tanjug
Podeli

Vikimedija Srbije i Vikipedija na srpskom jeziku su u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije, organizovali konkurs "Viki voli Zemlju" sa ciljem prikupljanja fotografija zaštićenih prirodnih dobara naše zemlje, kao deo međunarodnog takmičenja u kojem je učestvovalo 26 zemalja.

Na konkurs je stiglo više od 800 fotografija, a najbolje je odabrao stručni žiri Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Foto-konkurs "Viki voli Zemlju", kao i druge projekte Vikimedije Srbije i Vikipediju na srpskom jeziku predstaviće Ivana Guslarević, menadžer komunikacija Vikimedije Srbije.

Ostalo

Srbija specijalni gost Moskovskog sajma knjiga

Srbija će biti specijalni gost Moskovskog međunarodnog sajma knjiga koji se održava od 2. do 6. septembra u godini koja je posebno značajna za kulturnu saradnju dve zemlje, jer će Rusija biti počasni gost ovogodišnjeg 60. jubilarnog Sajma knjiga u Beogradu u oktobru.

Ostalo ponedeljak 31.08. 16:37 Komentara: 1

Da li je novac za Filmske susrete nenamenski utrošen?

Direktorka Niškog kulturnog centra (NKC) Bojana Simović danas je, povodom saopštenja Ministarstva kulture i informisanja da taj centar nije u budžet vratio neutrošeni novac za organizaciju prošlogodišnjih Filmskih susreta u Nišu, izjavila da je novac utrošen u skladu sa zakonom.

Ostalo ponedeljak 31.08. 13:54 Komentara: 6
strana 1 od 49 idi na stranu