Nišvil će ipak biti održan u Tvrđavi

Međunarodni džez festival Nišvil ipak će biti održan u Tvrđavi, jer je republički Zavod za zaštitu spomenika kulture poništio zabranu niškog Zavoda.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Dobili smo mejl sa rešenjem što je nama dovoljno, iako pismo još nije stiglo", saopštio je danas novinarima Ivan Blagojević direktor Nišvila.

Blagojević smatra da će uspeti da postavi bine tačno onako kako je prvobitno bilo planiranio sa izuzetkom dečije igraonice za koju će se tražiti novo rešenje.

Bedemi na izlazu iz tvrđave na koje je opominjao Zavod za zaštitu spomenika biće ograđeni, tako da će, kako je naglasio Blagojević, biti bezbedni i za posetioce i za tvrđavu.

"Za organizaciju ovogodišnjeg Nišvila potreban bužet je 40 miliona dinara. Grad Niš je preuzeo obavezu za 20 miliona, ministarsvo turizma dalo je tri a ministarstvo kulture 1 milion.Jedini sponzor za sada je Naftna industrija Srbije", saopštio je direktor festivala.

"Od sutra počinje last minit ponudu za sponzore. Mobilne kompanije mogu da sponzorišu Nišvil sa najnižim iznosom ne ispod 1 dinar, dok je donji limit za banke najniži penzioni ček" reko je Blagojević.

Ovogodišnji volontersjki program Nišvila biće najveći koji je ikada organizovan u Srbiji." Imaćemo 400 volontera koji su izabrani od 1002 kandidata iz 119 gradova u 20 zemalja sveta. Doći će volonteri iz Amerike i Brazila osim već uobičajenih iz Francuske, Španije i drugih evropskih zemalja", saopštio je novinarima Mladen Cvetković šef volonterskog tima Nišvila.

Nišvil je najveći džez festival na Balkanu i održava se po 32. put na niškoj tvrđavi od 13. do 16. avgusta. Dva dana pred početak festivala, na amfiteatru na Nišavi biće održani besplatni koncerti na "River Stejdžu". Festivalski program ove godine obuhvata 600 izvođača na 90 koncerata koji će se održavati na 10 bina u Niškoj Tvrđavi.

strana 1 od 46 idi na stranu