Hoće li biti objavljene posmrtne fotografije Kobejna?

Sudija u Sijetlu treba da sasluša argumente koji će uticati na to da li će se nastaviti suđenje koje može dovesti do toga da fotografije beživotnog tela Kurta Kobejna budu objavljene.

Podeli

Iako je zvaničan uzrok Kobejnove smrti samoubistvo, teoretičar zavere Ričard Li je tužio grad u pokušaju da fotografijama sa mesta navodnog samoubistva dokaže da na frontmenu grupe Nirvana zapravo nije postojala rana od metka.

Bez obzira što je od smrti Kurta Kobejna prošla dvadeset i jedna godina, fotografije sa mesta uviđaja nikada nisu javno objavljene. Prošle godine je procurela fotografija mesta samoubistva ali ne i samog Kobejnovog tela. I Kurtova udovica Kortni Lav i njegova kćerka Franese Bin Kobejn se bore da to tako i ostane.

Nedavno su objavljene zvanične izjave koje su dale Kortni Lav i Franses Bin, a koje će danas biti uzete u obzir na sudskom saslušanju.

U izjavi Kobejnove kćerke stoji da je jednom videla lažne fotografije na kojima je bilo telo njenog oca i to iskustvo joj je ostavilo neizlečive ožiljke. “Te grozne slike me i dalje proganjaju. Ne mogu da prihvatim da one postanu javne i da ih moji najvoljeniji, uključujući majku i sestre moga oca, vide. Objavljivanje tih fotografija bi pogoršalo moj post- traumatski stres koji imam još od detinjstva,” izjavila je Franses.

Njena majka Korti Lav je dodala da nju okrivljuju za ubistvo Kobejna i prete joj smrću, a publikacija tih slika bi samo pogoršala celu situaciju i ugrozila njenu i bezbednost njene kćerke.

Bez obzira na sve Li je veoma optimističan i nada se da će uspeti da se izbori za objavljivanje fotografija koje će dokazati da se Kobejn nije ubio.

strana 1 od 46 idi na stranu