Exit danas slavi 15. rođendan

Na današnji dan, 29. juna 2000. godine, pokrenut je festival Exit kao deo studentskog protesta, a sredstvo komunikacije su bili muzika, film, pozorište, performansi, izložbe, predavanje i debate.

Podeli

Ulaznice za Exit koštaće 5.990, odnosno 6.990 dinara za celu Exit Avanturu, do 30. juna u ponoć, posle čega će njihova sledeća cena biti viša. Od 1. jula i cena dnevnih ulaznica za petak i subotu na Exitu biće 2.990 dinara. Ulaznice se prodaju u knjižarama Vulkan, lancu Corner Shop i još 50 blagajni širom Srbije i putem sajta Gigstix.com.

Danas je jedan od značajnih muzičkih događaja na svetskom nivou o kom piše većina svetskih medija.

Svake godine u okviru European Festival Awards, najprestižnijeg festivalskog takmičenja na svetu, Exit ulazi u deset najboljih festivala, a u dva navrata 2007. i 2013. osvaja evropsku titulu.

Kroz kapije Exita do danas je prošlo gotovo tri miliona ljudi, a od stranih zvezda koje su na Exitu ili zahvaljujući Exitu bile u Srbiji izdvajaju se Robi Vilijams, Red Hot Chili Peppers, Madona, Robert Plant, The Prodigy, Guns’n’Roses, Manu Čao, Farel Vilijams, Moby, Dejvid Geta, White Stripes, Motorhead, Arctic Monkeys, Moloko, Jamiroquai, Snopp Dogg, Beastie Boys i mnogi drugi.

Na ovogodišnjem 15. festivalu nastupiće Faithless, Hardwell, Emeli Sandé, Džon Njuman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Leftfield, Tale of Us, Adam Bejer, Kris Libing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Zomboy, Roni Sajz Reprazent, Napalm Death, Octave One, Hladno pivo, Artan Lili, Zoster i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza.

Ostalo

Zlatna kolajna za monodramu Slobodanu Beštiću

Zlatnu kolajnu "Maja Dimitrijević" za najbolju monodramu dobio je Slobodan Beštić za predstavu "Moje nagrade" u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Kulturnog centra Pančevo, saopštili su organizatori 40. Međunarodnog festivala monodrame i pantomime.

Ostalo ponedeljak 29.06. 16:24 Komentara: 1

Završeni "Bucini dani"

Priznanje "Zlatno zrno" za najbolje glumačko ostvarenje festivala "Bucini dani 2015" dodeljeno je Borisu Komneniću, prvaku drame Narodnog pozorišta iz Beograda.

Ostalo ponedeljak 29.06. 13:22 Komentara: 3

Zidna slika Raula Goldonija ponovo pred publikom MIJ-a

Zidna slika "Život, stradanja i borba naroda na području kraja predsednika Josipa Broza Tita, od srednjeg veka do oslobođenja" , Raula Goldonija, koja je nastala 1963. godine na zidu prvog sprata objekta Muzej 25. maj, u subotu 4. jula nakon 19 godina ponovo će biti otkrivena i dostupna za razgledanje posetiocima Muzeja istorije Jugoslavije.

Ostalo ponedeljak 29.06. 13:22 Komentara: 0
strana 1 od 41 idi na stranu