Spektakl Robija Vilijamsa na Ušću

Svetska muzička pop ikona Robi Vilijams, održao je spektakularan koncert pred više od 33.000 ljudi na beogradskom Ušću.

Podeli

Program na Ušću je nešto posle 20h otvorila ovogodišnja predstavnica Srbije na pesmi Evrovizije Bojana Stamenov. Ona je izvela pesmu "Beauty Never Lies", a onda je na binu izašao regionalni cover bend Perpetum Mobile, koji je izveo hitove mahom onih muzičara koji će nastupiti na ovogodišnjem Exitu i Sea Dance festivalu. Posle njih, na bini su se našli finalisti ovogodišnjeg takmičenja X Factor, posle kojih nastupio sastav 2Cellos.

Nešto oko 20:30 počela je da pada kiša.

Koncert Robija Vilijamsa je počeo oko 21:45 muzikom iz Orfovog dela "Carmina Burana", nakon čega se na bini pojavio Vilijams uz zvuke hita "Let Me Entertain You", po kojoj cela turneja i nosi ime.

U duhu slogana Get ExcITed, publika je ovacijama ispratila Vilijamsov koncert koji je trajao skoro dva sata, tokom kojih su se smenjivali najveći Robijevi hitovi! Koliko je bio oduševljen publikom na koncertu, najbolji svedoči rečenica koju je izgovorio "Srbijo, predivna si! Ja sam tvoj! Ispričaću celom svetu za sve vas"!

Publika je horski pevala uz apsolutni audio-vizuelni spektakl, sa čak 20 članova Robijevog pratećeg benda na sceni! Uz pitanje "Srbijo, da li sam još uvek tvoj sin?" krenula je potpuna euforija uz taktove pesme "Let me Entertain You!" po kojoj je Robi opravdano naslovio celu turneju.

Usledio je potom plesni hit "Rock DJ", posle kojeg je publika već bila spremna za čuvenu "Monsoon". Ređali su se hitovi "Come Undone", "Millennium", "Feel", "Road to Mandaley", "No Regrets", "Bodies", "Kids","Supreme", i drugi. Tokom izvođenja pesme "Candy" izveo je obožavateljku Anu na binu i sa njom odigrao čuveni ples u video krevetu uz pravi poljubac! Robijeva ćerka dobila je pravu posvetu uz tradicionalnu uspavanku "Twinkle, Twinkle Little Star" koju je publika pevala zajedno sa njim. Prilikom izvođenja pesme "Better Man" na sceni mu se pridružio i otac, čuveni komičar Pete Conway, koji putuje sa Robijem na celoj turneji. Bis je počeo uz još jednu obradu grupe Queen i to uz epohalnu "Bohemian Rhapsody", a kraj je tradicionalno pripao kultnim baladama "Angels" i za kraj horski pevana "She's the One".

Pravi Robijev mjuzikl krasili su kratki muzički citati poznatih pesama kao što su, a svoje mesto na set listi našla je i "Freedom90", čuvena obrada pesme Džordža Majkla sa kojom je Vilijams započeo solo karijeru pre više od dve decenije. Žurku posle koncerta na Ušću nastavili su nemački DJ i hitmejker Tom Novy i grčki DJ George Tsilipakos.

Posle koncerta, pevač je na svom Tviteru napisao: "Ne znam šta sam očekivao kada sam dolazio ovde, ali ovo nisam. Bili ste sjajni, jedva čekam da dođem opet"

.

Ostalo

Zlatna kolajna za monodramu Slobodanu Beštiću

Zlatnu kolajnu "Maja Dimitrijević" za najbolju monodramu dobio je Slobodan Beštić za predstavu "Moje nagrade" u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Kulturnog centra Pančevo, saopštili su organizatori 40. Međunarodnog festivala monodrame i pantomime.

Ostalo ponedeljak 29.06. 16:24 Komentara: 1

Zidna slika Raula Goldonija ponovo pred publikom MIJ-a

Zidna slika "Život, stradanja i borba naroda na području kraja predsednika Josipa Broza Tita, od srednjeg veka do oslobođenja" , Raula Goldonija, koja je nastala 1963. godine na zidu prvog sprata objekta Muzej 25. maj, u subotu 4. jula nakon 19 godina ponovo će biti otkrivena i dostupna za razgledanje posetiocima Muzeja istorije Jugoslavije.

Ostalo ponedeljak 29.06. 13:22 Komentara: 0

Završeni "Bucini dani"

Priznanje "Zlatno zrno" za najbolje glumačko ostvarenje festivala "Bucini dani 2015" dodeljeno je Borisu Komneniću, prvaku drame Narodnog pozorišta iz Beograda.

Ostalo ponedeljak 29.06. 13:22 Komentara: 3

Exit danas slavi 15. rođendan

Na današnji dan, 29. juna 2000. godine, pokrenut je festival Exit kao deo studentskog protesta, a sredstvo komunikacije su bili muzika, film, pozorište, performansi, izložbe, predavanje i debate.

Ostalo ponedeljak 29.06. 11:37 Komentara: 33
strana 1 od 41 idi na stranu