Koncert Ladislava Mezeia povodom 40 godina rada

Ugledni pedagog i muzičar, violončelista Ladislav Mezei održaće koncert pod nazivom “"Mojih 40 godina sa muzikom i prijateljima"” u ponedeljak 1. juna u Studentskom kulturnom centru.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

21:14

Default images
YouTube Printscreen

Na koncertu povodom obeležavanja jubileja, 40 godina umetničkog rada, violončelista Mezei nastupiće u klavirskom triju sa kolegama pedagozima Zoricom Ćetković (klavir) i Mihailom Budinskim (violina).

Na programu je Klavirski trio br. 2, op. 100 Es - dur Franca Šuberta i "Godišnja doba" Astora Pjacole. Ulaz na koncert je slobodan.

Mezei je nakon niže i srednje muzičke škole u Subotici diplomirao i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu a usavršavao se na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti.

Učestvovao je na stručnom seminaru u Brnu i letnjem kursu slavnog Andrea Navare. Kao učenik i student dobio je niz nagrada za solističku i kamernu delatnost.

Nastupao je kao solista i član baroknog ansambla "Muzika florida", Akademskog kamernog ansambla "Jeuneše musicale", kojim je u to vreme dirigovao Dušan Skovran.

Kao solista nastupao je sa Subotičkom i Beogradskom filharmonijom, a brojne recitale održao je u Beogradu i mnogim gradovima bivše Jugoslavije. Poslednjih godina stalno sarađuje sa pijanistkinjom Ćetković i kao kamerni duo ostvaruju uspešne koncerte.

Od 1975. do 2004. godine bio je stalni član Beogradske filharmonije i vođa grupe violončela. Od 1997. godine radi na FMU gde je 2009. godine postao redovni profesor na Katedri za kamernu muziku.

Pijanista, čembalista i kamerni muzičar Cetković diplomirala je i magistrirala klavir i čembalo na FMU gde je redovni profesor kamerne muzike i čembala.

Violinista i pedagog Budinski je jedan od najuspešnijih violinista srednje generacije u Srbiji. Od 1995. godine radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu a prošle godine izabran je za vanrednog profesora za predmet violina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: