Grupa "Pink Flojd" dobila spomen ploču u Londonu

U Londonu j danas svečano otkrivena spomen ploča u čast legendarnog rok benda "Pink Flojd".

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.05.2015.

20:38

Default images

Ploča je postavljena u ulici Ridžent strit gde se nalazi Politehnička škola u kojoj su se osnivači benda - Rodžer Voters (gitarista), Nik Mejson (bubnjar) i Ričard Rajt (klavijaturista) upoznali dok su studirali arhitekturu između 1962. i 1965. godine.

Svojim inovativnim stilom, virtuoznošću, filozofskim tekstovima, vizuelnim performansima, svojevrsnom upotrebom elektronike i kvalitetnom melodikom i harmonijom bend je obezbedio svoje mesto u istoriji roka i u sam vrh svetske muzike.

Tokom svečanosti povodom otkrivanja ploče, Voters i Mejson su govorili o studentskim danima i počecima grupe.

Na pitanje novinara kako je bend tada zvučao, Mejson je u šali rekao: "Da smo se kojim slučajem prijavili za takmičenje Britanija ima talenat, ne verujem da bismo prošli ni audiciju".

"Bili smo užasni", dodao je Voters, prenosi Rojters.

Pink Flojd je bio jedan od najuticajnijih i najuspešnijih rok sastava svih vremena, što dokazuje činjenica da je bend prodao preko 250 miliona albuma širom sveta.

Pored pomenutih članova, Pink Flojd su činili i Sid Baret koji je napustio grupu 1968. i Dejvid Gilmur koji se pridružio bendu krajem 1967. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: