Koncert hora Vračarski solisti u Muzeju nauke i tehnike

Amaterski, pretežno ženski hor "Vračarski solisti" pod vođstvom dirigenta Amalije Milaković održaće koncet u Muzeju nauke i tehnike u subotu, 30.maja, najavio je ovaj beogradski muzej na Dorćolu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

17:51

Default images
YouTube Printscreen

Hor je osnovan 2006. godine i na repertoaru ima dela klasične muzike, pesme velikih srpskih kompozitora poput Stevana Stojanovića Mokranjca, džez obrade gradskih pesama, evergrin melodije i crnačku duhovnu muziku.

Na koncertu u muzeju Nauke i tehnike hor "Vračarski solisti" nastupiće predvođen Amalijom Milaković koja ima dugogodišnje iskustvo vođenja horova i dugu muzičku karijeru.

Milaković je aranžer kompozicija koje će hor izvesti i biće deo instrumentalne pratnje koju čine Jelena Manić na klaviru, Igor Gatalica na violini i Milaković na klaviru.

Na programu koncerta su vokalne kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta, Đakoma Pučinija, Johana Sebastijana Baha, Franca Šuberta, Borivoja Simića, Konstantina Babića, Frederika Šopena, Nikola Paganinija, evergrin melodije i gospel.

Vokalni solisti na koncertu će biti Roza Jovanović, Bane Krajišnik, Vesna Špoljarić, Jelena Miljković Matić, Sanja Drakulović.

Ulaz na koncert u Muzeju nauke i tehnike je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: