Počinje Forum Kreativna Evropa 2015.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac otvoriće danas dvodnevni Forum Kreativna Evropa 2015. u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Cilj Foruma koji organizuju Ministarstvo kulture i informisanja i Desk Kreativna Evropa Srbija je da se domaći profesionalci u oblasti kulture što bolje upoznaju sa mogućnostima i procedurama konkurisanja za sredstva koja se dobijaju iz glavnog programa Evropske unije za kulturu - Kreativna Evropa.

Centralni deo Foruma biće prezentacije svih projekata iz Srbije koji su dobili sredstva na konkursima Kreativne Evrope, zahvaljujući čemu su realizovane ideje i zamisli koje su obogatile kulturni život u Srbiji.

Program će obuhvatiti i obuke za uspešno konkurisanje, kao i zasebne sesije savetovanja u vezi sa ljudskim resursima i stres menadžmentom. O projektima će govoriti istaknuti menadžeri i stručnjaci iz institucija kulture: Narodnog muzeja u Beogradu, Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu, Muzeja istorije Jugoslavije, Balkanološkog instituta SANU i drugih, kao i predstavnici poznatih domaćih izdavačkih kuća i nevladinog sektora.

U okviru Foruma govoriće se o brojnim programima Evropske unije na temu finansiranja u kulturi. Planirano je i održavanje kratkih sastanaka sa stručnjacima iz oblasti kulture, kao i prezentovanje inostranih kulturnih centara u Srbiji.

Posetioce očekuje i niz književnih promocija, vodič kroz Evropsku nagradu za savremenu arhitekturu, izložbe umetničkih inicijativa, javne debate i koktel sa nastupom di-džeja.

strana 1 od 27 idi na stranu