Studentski žiri na jednoj od selekcija na Festu

U selekciji "Thrills And Kills", koja predstavlja presek svetske filmske scene kada je u pitanju žanrovski film u 2014. godini, odluku o najboljem filmu doneće studentski žiri, saopštili su organizatori FEST-a.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 28.02.2015.

18:45

Default images

Žiri će činiti studenti Fakulteta dramskih umetnosti Kristina Marković- produkcija, Nemanja Ćeranić- montaža i Strahinja Madžarević- dramaturgija.

Oni će birati najbolji od osam filmova - Tokijsko pleme, Plava ruina, Hijena, Kolt 45, Težak dan, Lešinarenje, Babaduk i Glasovi.

Reč je o nagrađivanim i od kritičara hvaljenim filmovima, koji su prikazivani na festivalima fantastike širom sveta.

Važni festivali fantastike su članice Federacije Melies, koja je osnovana 1997. godine.

Ovi festivali bave se filmovima fantastike u širem smislu reči, dajući prednost građenju novih svetova i konstruisanju neobičnih priča, u odnosu na realističnost filmskog prizora i s njim vezane naracije.

Festivali fantastike posvećeni su filmovima u kojima su kanoni jasno definisani.

Ipak, većina filmova u ovoj selekciji FEST-a se ne iscrpljuju u mehaničkom oponašanju obrazaca, već ispod kanona kriju mnoge interesantne socio - političke konotacije.

Ova selekcija je značajna jer gledaocima predstavlja nešto što je obično van festivalskog mejnstrima.

Među stvaraocima ovih filmova takođe postoje veliki autori, koji svoje autorstvo ne plasiraju egoistično, u prvi plan, već inteligentnom strategijom, delujući ispod kanona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: