Preminuo grčki pevač Demis Rusos

Grčki pevač Demis Rusos umro je u Atini, saopštila je danas bolnica u kojoj se lečio.

Kultura

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.01.2015.

14:08

Default images

"Svetski poznati umetnik Demis Rusos umro je posle duge hospitalizacije u bolnici Igia", navodi se u kratkom saopštenju o smrti Rusosa u nedelju.

Rusos (69) je imao svetsku karijeru 1970-ih godina, kao član grupe Aphrodite's Child. Prodao je više od 60 miliona albuma.

Njegov poslednji album je izdat 2009. godine. Poslednji put se pojavio u javnosti septembra 2013. godine u Atini gde je primio od francuskog ambasadora u Grčkoj orden Viteza Legije časti.

Potom nije izlazio zbog bolesti. Rusos je rođen i odrastao u Aleksandriji u Egiptu, u grčkoj porodici. Tokom Suecke krize, Rusosovi roditelji su izgubili svoje posede i prešli da žive u Grčku.

Mladi Demis je počeo da svira u muzičkim grupama u Grčkoj gde je upoznao i Evangelosa Odiseasa Papatanasijua - Vangelisa koji je potom postao autor originalne filmske i druge muzike, i Lukasa Siderasa s kojima je kasnije svirao u grupi Aphrodite's Child. Na početku je samo pevao, a kasnije je i svirao bas gitaru, čime je postigao veliku komercijalni uspeh u Francuskoj i drugim zemljama Evrope od 1968. do 1972. godine.

Kasnije je započeo uspešnu solo karijeru. Imao je snažan, prepoznatljiv glas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: