U KC Grad "Re:kultura – upravljanje promenama"

U Kulturnom centru Grad sutra će biti održan skup na temu "RE:KULTURA - Upravljanje promenama" sa ciljem da se razmenom iskustava nađu nova rešenja za razvoj publike.

Podeli

Kako je saopšteno iz KC "Grad", učesnici će razgovarati o tome ko je publika kulturnih institucija danas, na koji način ona može postati partner, ko je zadužen za njen razvoj i kako privući i zadržati pažnju publike.

U uvodnom delu, istraživači Zavoda za pročavanje kulturnog razvitka predstaviće svoje rezultate na temu kulturnih potreba i navika publike.

Svoja iskustva i izazove u razvoju publike i o njenoj ulozi izneće Đorđe Krivokapić (Share fondacija), Žolt Kovač (umetnik), Ana Pejović (Krokodil festival), Vesna Bjedov (Pesničenje) i drugi predstavnici kulturnih organizacija i institucija u zemlji.

Predviđeno je da skup traje tri dana tokom kojih će učesnici kroz radionice preispitivati modele razvoja publike institucija u kojima rade, detektovati probleme i potražiti najadekvatnije modele razvoja publike.

Sveprisutnost raznih zabavnih sadržaja, nizak standard življenja i nerazvijene kulturne navike građana predstavljaju loše vesti za kulturne institucije u Srbiji, pa uz smanjenje javnog finansiranja za kulturu, razvoj publike dobija višestruku ulogu i važnost.

Kulturne institucije i organizacije su u situaciji da preispituju svoje strategije komunikacije sa publikom, kako po pitanju prezentacije i relevantnosti sadržaja za zajednicu, tako i po pitanju kontinuiranog podmlađivanja i negovanja postojeće publike.

"RE:KULTURA" je program osmišljen kao edukativna platforma sačinjena iz serije predavanja i radionica, sa namerom da odgovori na potrebe kulturnih radnika u Srbiji danas i u isto vreme doprinese jačanju kapaciteta istitucija i organizacija u kulturi.

Ostalo

BFI publici donosi najbolje predstave umetničke igre

Na listi deset najboljih predstava umetničke igre koje su obeležile 2014. godinu najpoznatijeg časopisa za umetničku igru, njujorškog "Dance Magazine, su naslovi koje je publika Beogradskog festivala igre već imala prilike da pogleda i koje će imati priliku da vidi na 12. BFI.

Ostalo utorak 30.12. 10:33 Komentara: 0

Tri sata o Zakonu o kulturi

Tročasovno javno slušanje na temu Nacrta izmena i dopuna Zakona o kulturi održano je danas u Skupštini Srbije uz učešće velikog broja kulturnih poslenika.

Ostalo ponedeljak 29.12. 16:45 Komentara: 8
strana 1 od 29 idi na stranu