Baletska predstava o životu Uga Čavesa

Bivši venecuelanski predsednik Ugo Čaves postao je glavna ličnost u baletskoj predstavi Nacionalnog baleta Venecuele posvečenoj njegovom životu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 29.11.2014.

17:30

Default images

U predstavi učestvuje desetine umetnika koji, služeći se baletskim izrazom, predstavljaju Čavesov život, od njegovog detinjstva u siromaštvu, do smrti, pošto je na vlasti proveo 14 godina.

U baletu, koji traje sat vremena, smenjuju se klasična i moderna koreografija, a od muzike se mogu čuti narodna i klasična i afrički ritmovi. Jedan od važnih delova predstave je prikaz nereda iz 1989. godine kada je u Venecueli stradalo stotine ljudi.

Sledi neuspešan državni udar iz 1992. godine posle kojeg je Čaves šest godina proveo u zatvoru. Posle topa prikazan je dolazak na vlast, Huga Čavesa, koji je prikazan kao simbol pravde i socijalizma, i njegovo vođenje države do 2013. godine, kada je preminuo od raka.

"Svidelo se to nekom ili ne, Čaves je postao mit. On će to biti dok god su njegovi ljudi na vlasti", rekao je 23-godišnji student Karlos Lozada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: