"Zvezda" i dalje pod upravom boraca za kulturu (VIDEO)

Bioskop “Zvezda” na Terazijama koji je pre nedelju dana zauzela grupa boraca za srpsku kutluru i film i dalje je pod njihovom upravom.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 29.11.2014.

18:16

Default images

Kako navode, njihov plan je da ovde ostanu sve dok se stanje u kulturi ne dovede u red.

I posle nedelju dana entuzijazam među mladim oslobodiocima beogradskog bioskopa “Zvezda” ne opada. Svakondnevno u prostorijama bioskopa je oko pedeset ljudi. Tu spavaju, hrane se i bore da bioskop opstane.

Interesovanje sve više vlada i među publikom, koja svakodnevno donosi priloge

Osim u puštanju filmova ljudi koji ovde borave rade i na sanaciji oštećenih delova zgrade, a kako navode u bioskopu će biti do daljnjeg.

Repertoar smišljaju na svaka četiri dana, a cilj puštanja starih dobrih filmova je da ljude podsete na vrednosti filma kojih danas nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: