"Identitet" Dušana Kaličanina u Kući kulture

Provokativna izložba "Identitet" Dušana Kaličanina biće otvorena u petak 19. septembra u Kući kulture (Terazije 34).

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

17:31

Default images

Kao glumac, baletski igrač, komunikolog, provokator i idejni tvorac ove neobične izložbe, Dušan Kaličanin uz pomoć svoje moći transformacije pomera granice, te bežeći od stereotipa koje nam društvo nameće odgovara na pitanje “Ko sam ja?”.

Kao jezik komunikacije koristi modnu fotografiju gde je upravo on u glavnoj ulozi modela I to pred objektivima naših najboljih modnih fotografa kao što su Miša Obradović, Andreja Damjanović, Nemanja Maraš, Jovana Mladenović…

Ova provokativna izložba pokreće ozbiljno pitanja Identiteta iz drugačijeg, neobičnog ugla, a pored umetničkog karaktera “Identitet” ima za cilj i podizanje svesti o obolelima od retke bolesti: bulozne epidermolize.
“Posetioci će biti u prilici da vide fotografije nastale u periodu od 2002. do danas. Od nagog do horor izdanja. "Identitet" može da inspiriše, nekog da iritira, ali nikog neće ostaviti ravnodušnim. Ono što je veoma važmo jeste I humanitarni karatkter ove izložbe – podizanje svesti o obolelima od retkih bolesti, kakva je bulozna epidermoliza i prikupljanje pomoći za iste", ističe autor.

Izložba je u Beogradu otvorena 19-20.9.2014. kada se seli u unutrašnjost Srbije, a potom i region.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: