"Identitet" Dušana Kaličanina u Kući kulture

Provokativna izložba "Identitet" Dušana Kaličanina biće otvorena u petak 19. septembra u Kući kulture (Terazije 34).

Izvor: B92
Podeli

Kao glumac, baletski igrač, komunikolog, provokator i idejni tvorac ove neobične izložbe, Dušan Kaličanin uz pomoć svoje moći transformacije pomera granice, te bežeći od stereotipa koje nam društvo nameće odgovara na pitanje “Ko sam ja?”.

Kao jezik komunikacije koristi modnu fotografiju gde je upravo on u glavnoj ulozi modela I to pred objektivima naših najboljih modnih fotografa kao što su Miša Obradović, Andreja Damjanović, Nemanja Maraš, Jovana Mladenović…

Ova provokativna izložba pokreće ozbiljno pitanja Identiteta iz drugačijeg, neobičnog ugla, a pored umetničkog karaktera “Identitet” ima za cilj i podizanje svesti o obolelima od retke bolesti: bulozne epidermolize.

“Posetioci će biti u prilici da vide fotografije nastale u periodu od 2002. do danas. Od nagog do horor izdanja. "Identitet" može da inspiriše, nekog da iritira, ali nikog neće ostaviti ravnodušnim. Ono što je veoma važmo jeste I humanitarni karatkter ove izložbe – podizanje svesti o obolelima od retkih bolesti, kakva je bulozna epidermoliza i prikupljanje pomoći za iste", ističe autor.

Izložba je u Beogradu otvorena 19-20.9.2014. kada se seli u unutrašnjost Srbije, a potom i region.

Ostalo

2. Festival epske fantastike u DOB-u

U organizaciji društva "Mač i magija" i Doma omladine Beograda 27. i 28. septembra biće održan drugi po redu Festival epske fantastike. Festival obuhvata niz predavanja, prezentacija, turnira, takmičenja, muzičkih nastupa i emitovanja animiranih filmova koji su vezani za ovaj sve popularniji žanr.

Ostalo četvrtak 25.09. 09:33 Komentara: 4

Humanitarna akcija "Čuti i razumeti" 26. septembra

Povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba koja je poslednje nedelje septembra, kompanija Audiovox u saradnji sa Humanitarnom fondacijom Novi Beograd i organizacijom Mikser House priprema kraći program i druženje sa poznatim ličnostima za decu sa oštećenim sluhom u okviru tradicionalne akcije Čuti i razumeti.

Ostalo sreda 24.09. 16:35 Komentara: 0
strana 1 od 23 idi na stranu