Odložena Noć muzeja, skuplja se pomoć za ugrožene

Noć muzeja trebalo je da bude održana u subotu 17. maja ali su organizatori otkazali ovu manifestaciju usled poplava koje su pogodile Srbiju.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 16.05.2014.

20:42

Default images

Zbog vanredne situacije u kojoj se Srbija nalazi, manifestacija Noć muzeja, koja je po 11. put trebalo da se održi 17. maja širom Srbije, odlaže se do daljeg, stoji u zvaničnom saopštenju manifestacije.

Novi datum kada će muzeji i institucije kulture širom zemlje otvoriti svoja vrata i prikazati sve na čemu se do sada vredno radilo biće naknadno saopšten, kada se stabilizuje i situacija u zemlji.

Ulaznice za Noć muzeja važe za naredni termin o kome će javnost biti obaveštena. Svi koji žele da vrate ulaznice kupljene u Eventimu, biće obavešteni u narednim danima o procesu refundacije.

U Beogradu će, od 18-21 sat, zajedno sa 70 volontera i studenata istorije umetnosti, građani svoj doprinos moći da ostave u: Etnografskom muzeju (Studentski trg 13), Kolarčevoj zadužbini (Studentski trg 5), Pozorištu Boško Buha (Trg republike 3), Medija centru Odbrana (Braće Jugovića 19), Železničkom muzeju (Nemanjina 6), Istorijskom muzeju Srbije (Trg Nikole Pašića 11), Muzeju nauke i tehnike (Skenderbegova 51), Vojnom muzeju (Kalemegdan bb), Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda (Kalemegdan 14), UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a), Kući legata (Knez Mihailova 46), Institutu Servantes (Čika Ljubina 19), Muzeju grada Beograda – Konak kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8), Muzeju primenjene umetnosti (Vuka Karadžića 18), Kulturnom centru Beograda (Trg republike 5), Turističkoj organizaciji Srbije (Čika Ljubina 8), Muzeju FK Crvena Zvezda (Ljutice Bogdana 1a), Republičkom hidrometeorološkom zavodu – Opservatoriji u Karađorđevom parku (Bulevar oslobođenja 8) , Narodnoj biblioteci Srbije (Skerlićeva 1), Muzeju Nikole Tesle (Krunska 51), FIAT centru (Bulevar Despota Stefana 12), Kući kralja Petra (Vase Pelagića 40), Austrijskom kulturnom forumu – Ambasadi Austrije (Kneza Sime Markovića 2), Muzeju PTT-a (Majke Jevrosime 13), Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti (Knez Mihailova 53), Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14), Domu omladine (Makedonska 22), Filološkom fakultetu (Studentski trg 3) i Zgradi Protokola - Kući kulture (Terazije 34).

Novosađani će svoj doprinos za pomoć ugroženim stanovnicima Srbije moći da ostave od 10 do 18 sati u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (Dunavska 37), Studiju M (RTV RNS, Ignjata Pavlasa 3), Turističkoj organizaciji grada Novog Sada (Jevrejska 10), Američkom kutku (Petra Drapšina 3), kako bi Crveni krst grada Novog Sada ovu pomoć preuzeo.

Narodni muzej u Kraljevu se priključio humanitarnoj akciji Noći muzeja pa tako svi zainteresovani koji su planirali da posete ovaj muzej u Noći muzeja, pozvani su da danas između 18 i 22 sata donesu pomoć za postradale a muzej će distribuirati pomoć najugroženijima.Adresa Narodnog muzeja u Kraljevu je Trg Svetog Save 2.

Kulturni centar Požega, Kancelarija za mlade Požega i Noć muzeja pozivaju sve građane u Požegi da se pridruže akciji pomoći građanima u nevolji. Večeras, 17. maja 2014. godine od 18 do 21 sat Gradska galerija Požega će biti otvorena, kako bismo svi zajedno prikupljali pomoć za građane u nevolji.Prikupljena pomoć biće distribuirana svim ugroženim građanima na teritoriji Opštine Požega i u Srbiji u ugroženim područjima, u saradnji sa Crvenim krstom Požega i Crvenim krstom Užice.

Radnici Narodnog muzeja Toplice se pridružuju akciji prikupljanja pomoći ugroženima od poplave. Tokom noći, radnici će dežurati od 18-22 sata u zgradi Muzeja i u Galeriji „Boža Ilić“ sa zadatkom da prikupljaju humanitarnu pomoć.

Noć muzeja poziva sve posetioce u Kragujevcu, da se pridruže akciji pomoći građanima u nevolji. Danas, u subotu, 17. maja, određene programske lokacije u Kragujevcu će biti otvorene, kako bismo svi zajedno pomogli građanima u nevolji. Potencijalna pomoć je naznačena iza naziva lokacije - Dom omladine (sredstva za higijenu), Galerija „Art“ (prilog u novcu), Galerija „Rima“ (prilog u novcu), Gimnazija (obe vrste pomoći).

Akciji pomoći pridružio se i Gradski muzeju u Somboru gde svi koji žele mogu da pomognu tako što će pomoć doneti od 18-21. Adresa muzeja je Trg republike broj 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: