Dela Virdžinije Vulf kao inspiracija za balet

Inspirišući se delima Virdžinije Vulf, britanski koreograf Vejn Mekgregor kreirao je balet za Kraljevsku operu u Londonu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.03.2014.

21:44

Default images

Balet pod nazivom "Vulfina dela", koji će premijerno biti prikazan 2015, zasnovan je na životu i knjigama slavne autorke, posebno romanima "Gospođa Dalovej" i "Ka svetioniku".

Direktor Kraljevskog baleta, Kevin O'Her, izjavio je da je balet nastao iz samog "osećaja za pokret" koji prožima književnost Virdžinije Vulf (1882-1941).

Kraljevska opera će tokom sezone 2014.-2015. predstaviti još jednu operu inspirisanu poznatim književnim delom. Reč je o operi Filipa Glasa, zasnovanoj na romanu "Proces" Franca Kafke.

Sezonu će u septembru otvoriti opera "Ana Nikol" Marka Entonija Tarnejdža koja je inspitisana životom američke starlete i ikone pop kulture Ane Nikol Smit.

Sve karte za prvo veče biće rezervisane za studente koji će moći da ih kupe po promotivnim cenama od 1 do 25 funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: