Godišnjica smrti Taška Načića

Na današnji dan pre 21 godine umro je popularni srpski pozorišni i filmski glumac Taško Načić, majstor komedije i groteske.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 26.03.2014.

09:29

Default images

Proslavio se u matičnom pozorištu "Atelje 212" sjajnim ulogama u "Kralju Ibiju", "Radovanu III", "Čudu u Šarganu", "Kafanici sudnici, ludnici" i u mnogim filmovima, među kojima je verovatno najzapaženija uloga Perice Mitića u "Davitelju protiv davitelja" Slobodana Šijana ili lovca u “Ko to tamo peva”. Njegov komičarski talenat ostaće upamćen i po ulozi Božidara Majkovića u tv seriji “Bolji život” Siniše pavića.

Načić je rođen u Kruševcu 7. aprila 1934. godine,a diplomirao je glumu na FDU u Beogradu, u klasi profesora Mate Miloševića. Igrao je u preko šezdeset pozorišnih predstava, a deset godina igrao je monodramu „Ne pucaj bre“. Snimio je dvadesetak filmova, a na velikom platnu debitovao je 1960. godine u „Bolje je umet”, a tokom decenija ostao je upaćen i u “Bokseri idu u raj“, “Majstor i Margarita“, „Čudo neviđeno“, “Ćao inspektore“, “Nije lako sa muškarcima“, „Sabirni centar“…

Umro je u Beogradu u 58. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: