Madrid: Izložba posvećena Tesli i inspiracija iz Srbije

Španska Telefonika fondacija organizovaće u oktobru ove godine izložbu posvećenu Nikoli Tesli, a na njoj će biti prikazan i kratki video klip uspešne dizajnerke Kristine Jovanović.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 22.02.2014.

13:24

Default images

Klip Jovanovićeve za audio podlogu koristi džingl radija B92 (autora Srđe Anđelića - "Mjehura ubice") kojim je svojevremeno bilo obeleženo 150 godina od rođenja velikog naučnika.

Izložbu će pratiti i niz radionica i predavanja o Tesli, a vodiće ih Maria Santojo i Migel A. Delgado, autori knjiga „Energija i ja“ (Yo y la energía), kao i „Potpis Nikola Tesla“.

"Nikola Tesla" from Kristina Jovanovic on Vimeo.

Kristina Jovanoviæ
Rad dizajnerke Kristine Jovanović napravljen je za vreme njenih studija grafičkog dizajna, a samo je jedan u nizu onih kojim se već predstavila u svetu. Njen poster u okviru svetskog projekta „Sunce za Japan“ (Sunshine for Japan) s ciljem prikupljanja pomoći za preživele u katastrofi koja je zadesila nuklearku Fukišim Daići, odabran među šest najboljih i predstavljen na nizu humanitarnih izložbi širom sveta.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: