ABCeda nezavisne kulture

Udruženja SEEcult.org iz Beograda i Kurziv i Kulturtreger iz Zagreba započeli su regionalni projekat “"ABCeda nezavisne kulture”, posvećen očuvanju i povećanju vidljivosti nezavisnih kulturnih scena u regionu".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 31.01.2014.

18:05

Default images

Projekat uz podršku Balkanskog fonda za umetnost i kulturu (Balkans Arts and Culture Fund - BAC) onlajn portali realizovaće do juna 2015. godine u vidu produkcije serije video intervjua, ciklusa radionica i javnih skupova kojima će predstaviti nezavisne kulturne i umetničke produkcije široj publici u Srbiji i Hrvatskoj i zemljama u regionu.

Kako je saopštio SEEcult, partneri u projektu "ABCeda nezavisne kulture", koji već godinama aktivno rade u onlajn dokumentovanju i predstavljanju kulturnih i umetničkih praksi u regionu, pokrenuli su projekat jer se akteri nezavisnih kulturnih scena nakon ratova 90-ih godina i bolnih procesa tranzicije, suočavaju sa novim izazovima, koji prete i nestankom nekih od ključnih aktera na tim scenama.

Postoji pretnja da će značajan deo intelektualnog i umetničkog rada, akumuliran kroz ovaj segment kulture, postati vremenom nedostupan publici i javnosti.

Stoga su onlajn portali pokrenuli projekat u okviru koga će realizovati seriju video intervjua sa odabranim akterima u regionu, radionica u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Puli i Splitu.

Projekat “ABCeda nezavisne kulture” jedan je od tri projekta koje je BAC podržao na osnovu regionalnog konkursa na koji je pristiglo 115 predloga organizacija sa prostora bivše Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: