"Lagana pesma o prolazu" - najlepša ljubavna pesma

"‘’Lagana pesma o prolazu’"’, autorke Danje Đokić iz Sarajeva pobedila je na 21. Konkursu za najlepšu ljubavnu pesmu, koji već dve decenije organizuje ivanjički Dom kulture.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 31.01.2014.

14:53

Default images

Drugu nagradu je osvojila pesma ‘’"Dve reke"’’, Branke Zeng iz Pančeva, a trećeplasirana je ‘’"Tristan i Izolda"’’ autorke Dijane Uherek iz Subotice.

Prema rečima urednika umetničkog programa, Uroša Ćurčića, na konkurs je radove poslalo 236 autora iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, BIH, Poljske i Nemačke.

"U konkurenciji za nagrade je bilo 675 pesama , selektor Dragan Jovanović Danilov najlepšom je proglasio ‘Danje Đokić iz Sarajeva, a njoj će biti odštampana zbirka poezije o trošku organizatora", naveo je on danas u izjavi Tanjugu .

Danilov je, dodaje Ćurčić, odabrao i 70 pesama koje će biti štampane u 21. zborniku ‘’"Žubori sa Moravice"’’.

Danja Đokić je rođena 05.10.1960. godine u Pločama, R. Hrvatska, gde je pohađala osnovnu ,dok je srednju ekonomsku školu završila u Makarskoj.

Piše još od školskih dana . Uz poeziju, stvara i prozu i književne prikaze, a bavi se i digital art grafikom.

Član je Udruženja za kulturu Novo Sarajevo“. Pesme su joj prevođene na makedonski i slovenski jezik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: