Arhitektura Sočija u Ruskom domu od 23. januara

Izložba "Arhitektura Sočija" biće otvorena od 23. januara do 4. februara 2014. godine u Ruskom domu u Beogradu, povodom predstojećih Zimskih olimpijskih igara u tom gradu, najavili su danas organizatori.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na izložbi će biti predstavljeno kulturno nasleđe Sočija, a naročito nova arhitektura grada nastala za potrebe Zimskih olimpijskih igara, navodi se u saopštenju.

Biće predstavljen jedan od najatraktivnijih gradova Rusije i veliki trud ruske države, olimpijskog grada Sočija, arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je i veliki broj srpskih državljana.

Postavka sadrži prikaz radova Sočinske organizacije arhitekata Rusije od 2008. do 2013. godine, umetničke fotografije arhitekte Olega Komisarova, predstavljanje olimpijskih zdanja i donacija i donatora tog grada iz Srbije.

Počasni gost izložbe biće građevinska firma "Putevi" iz Užica, koja je u odnosu na ostala preduzeća iz Srbije angazzovana na tom
poslu, izgradila i opremila najviše zgrada namenjenih Zimskoj olimpijadi u Sočiju.

Izložbu organizuju Ruski dom u Beogradu i Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije, udruženje koje okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inženjere, naučne i kulturne radnike i novinare

Ostalo

Preminuo dirigent Imre Toplak

U Novom Sadu je u nedelju, 29. decembra, u 81. godini preminuo Imre Toplak, dirigent i profesor novosadske Akademije umetnosti u penziji, saopštilo je Srpsko narodno pozorište (SNP).

Ostalo ponedeljak 30.12. 17:02 Komentara: 2

NKSS: Što pre pristupiti “Kreativnoj Evropi"

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) apelovala je na Ministarstvo kulture i informisanja da što pre finalizuje proceduru pristupanja Srbije programu "Kreativna Evropa", koji od 1. januara 2014. zamenjuje program "Kultura 2007-2013".

Ostalo nedelja 29.12. 17:34 Komentara: 0
strana 1 od 33 idi na stranu