Arhitektura Sočija u Ruskom domu od 23. januara

Izložba "Arhitektura Sočija" biće otvorena od 23. januara do 4. februara 2014. godine u Ruskom domu u Beogradu, povodom predstojećih Zimskih olimpijskih igara u tom gradu, najavili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.12.2013.

19:46

Default images

Na izložbi će biti predstavljeno kulturno nasleđe Sočija, a naročito nova arhitektura grada nastala za potrebe Zimskih olimpijskih igara, navodi se u saopštenju.

Biće predstavljen jedan od najatraktivnijih gradova Rusije i veliki trud ruske države, olimpijskog grada Sočija, arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je i veliki broj srpskih državljana.

Postavka sadrži prikaz radova Sočinske organizacije arhitekata Rusije od 2008. do 2013. godine, umetničke fotografije arhitekte Olega Komisarova, predstavljanje olimpijskih zdanja i donacija i donatora tog grada iz Srbije.

Počasni gost izložbe biće građevinska firma "Putevi" iz Užica, koja je u odnosu na ostala preduzeća iz Srbije angazzovana na tom
poslu, izgradila i opremila najviše zgrada namenjenih Zimskoj olimpijadi u Sočiju.

Izložbu organizuju Ruski dom u Beogradu i Sinteza samostalnih stvaralaca Srbije, udruženje koje okuplja samostalne stvaraoce, umetnike, teoretičare umetnosti, dizajnere, inženjere, naučne i kulturne radnike i novinare

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: