"Cirque Éloize" u aprilu u Kombank areni

Međunarodno priznat cirkus "Cirque Éloize", od nedavno deo čuvene trupe "Cirque du Soleil", sa komadom “iD”, kombinacijom urbanog plesa i cirkuske umetnosti, 26. i 27. aprila po prvi put će gostovati u Kombank Areni.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

16:41

Default images

Uzbudljive akrobacije spojene sa urbanim plesom koji donosi "Cirque Éloize", režirao je Jeannot Painchaud kao spoj visoke produkcije, cirkuskih veština, uličnog plesa i hip hopa.

Od momenta osnivanja kompanije 1993. godine, "Cirque Éloize" je postao svetski lider u primenjenoj cirkuskoj umetnosti. Zahvaljujući inovativnoj produkciji, kompanija se specijalizovala za kreiranje predstava koje kombinuju cirkusku umetnost sa pozorištem, plesom i muzikom na originalan način.
Foto: Patrick Lazic
Na savremenoj sceni sa scenografijom koja predstavlja urbano okruženje, 15 akrobata i izvođača nastupa uz inovativne multimedijalne prikaze kao i muziku u rock i elektronskom žanru koju su stvarali kompozitori Jean-Phi Goncalves i Alex McMahon. U Cirque Éloize “iD” akrobatska disciplina je kombinovana sa energičnim hip hop i urbanim plesom dajući svežu i visoko-energetsku dozu modernom cirkusu.

Direktor predstave, Jeannot Painchaud je izjavio: “Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo ovu urbanu priču ispunjenu bojama, strašću i energijom doneti u Beograd po prvi put. U skladu sa tradicijom kompanije u predstavi iD ponovo kombinujemo različite umetničke forme – ovog puta urbani ples – kako bismo njegovu energiju ubrizgali u akrobatske nastupe. Zamislite dve suparničke grupe koje dele isti javni prostor u centru grada pokušavajući da iskažu sopstvene iDentitete i inDividualnost i dobili ste iD.” Od kada je predstave krenula na turneju 2010. godine dobila je sjajne kritike i od publike i od kritičara.

"The Toronto Star" je napisao: "Nigde nećete naći predstavu sa više energije koja će vam zaustaviti dah kao što je to iD", dok je "The Boston Globe" komentarisao: "Zadivljujuće! Veče koje se pamti sa pokretljivom muzikom i eksplozivnim plesom!”

Kako bi pojednostavili opise, "Montreal Gazete" opisuje predstavu kao “West Side priča prelazi u hip hop cirkus”. Posle nedavnog gostovanja u Dubaiju, "Gulf News" je napisao: “Cirque Eloize iD prosto hipnotiše!”

Ulaznice za dva beogradska nastupa uskoro će biti u prodaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: