Tri kandidata za direktora Etnografskog muzeja

Na konkurs za direktora Etnografskog muzeja u zakonskom roku stigle su tri prijave iz redova zaposlenih u ovoj ustanovi kulture od nacionalnog značaja: muzejskog savetnika Dragane Stojković, višeg kustosa Saše Srećkovića i v.d direktora Miroslava Tasića.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 29.11.2013.

13:47

Default images

Upravni odbor Etnografskog muzeja na današnjoj sednici koja je, u skladu sa preporukom Ministarstva kulture i informisanja bila otvorena za javnost, pregledao je konkursnu dokumentaciju troje kandidata i zaključio da su podneli validnu dokumentaciju.

Konkurs je objavljen 1.novembra u listu "Politika" i 6.novembra u Službenom glasniku a po isteku zakonskog roka prispele koverte su otvorene na današnjoj sednici.

Svo troje kandidata ispunili su uslove konkursa: da imaju visoku stručnu spremu stečenu na Filozofskom fakultetu (Odeljenju za etnologiju i antropologiju) ili diplomu humanističkih nauka (diplomske akademske studije - master, specijalističke strukovne studije ili specijalističke akademske studije ili visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od četiri godine).

Tasić je diplomirani pravnik, Srećković dve decenije kustos Etnografskog muzeja a Stojković muzejski saradnik. Pored opštih uslova konkursa tri kandidata imaju i dokazane rezultate u menadžmentu u kulturi, devet godina radnog iskustva u oblasti kulture, aktivno znanje jednog svetskog jezika, kao i potvrde da se protiv njih ne vodi istraga i da nije podignuta optužnica za krivična dela.

Svi kandidati podneli su predlog programa rada i razvoja muzeja za period od četiri godine koliko traje mandat direktora Etnografskog muzeja i već sutra stručni deo kolektiva i članovi UO elektronskim putem dobiće programe na uvid.

Iz programa će biti izbrisani lični podaci kandidata, na uvid idu pod rednim brojevima kako bi se zaposleni u anonimnoj anketi izjasnili o programima a ne kandidatima. Sekretarica Etnografskog muzeja Zorana Ranić zadužena je da obavi taj deo konkursne procedure, mora da omogući zaposlenima izjašnjavanje koje će biti anonimno.

Stručni deo zaposlenih glasaće 9.decembra za kada je zakazana nova sednica UO i kada će troje kandidata imati javnu prezentaciju svojih programa.

Na današnjoj senici je odlučeno da se rezultati anonimne ankete pregledaju pre javne prezentacije programa kandidata pred zaposlenima i predstavnicima medija. Takođe, UO je odlučio da zaposlenima omogući da kandidatima postavljaju pitanja u vezi programa.

Anonimna anketa i mišljenje zaposlenih ne obavezuje UO prilikom izbora kandidata za direktora Etnografskog muzeja, UO će javnim glasanjem izabrati jednog kandidata za koga oceni da ima najbolje poznavanje poslovanja muzejskih ustanova i posedovanje organizatorskih sposobnosti.

UO je dužan da u roku od 30 dana od završetka konkursa za direktora Etnografskog muzeja, 21.novembar, odabere kandidata i predlog dostavi Ministarstvu kulture i informisanja. Predsednik UO je akademik Petar Vlahović, a članovi prof. dr Nikola Maričić, Rajko R. Karišić, Branislava Jordanović i Miroslav Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: