"Dizajniraj mi stvarnost" u Mikser House-u

U okviru festivala "Sarajevo, ljubavi moja" koji je posvećen savremenoj sarajevskoj kulturnoj sceni i održava se od 28. do 30.11. u Mikser House-u, drugog festivalskog dana od 18 časova publiku očekuje tribina "Dizajniraj mi stvarnost".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

12:37

Default images

Učesnici govore o paralelama između sarajevske i beogradske dizajnerske scene, o tome koje discipline dizajna napreduju brže, a koji stagniraju; kakva je pozicija industrijskog dizajna u odnosu na modnu i grafičku scenu, šta je zajedničko bavljenju dizajnom u Beogradu i Sarajevu. Biće reči i o preduzetništvu među dizajnerima, uspešnim primerima, kao i o mogućoj saradnji u regionu i zajedničkim internacionalnim nastupima. Učesnici tribine su: Saša Škorić, grafički dizajner, Slavimir Stojanović, grafički dizajner, osnivač brenda Futro, Neira Sinanbašić, industrijska dizajnerka, Emina Huskić, modna dizajnerka, osnivačica brenda Roza Koza, Salih Teskeredžić, industrijski dizajner, profesor, Vedran Mujagić, grafički dizajner, DJ, član benda Dubioza kolektiv, Jelena Matić, dizajnerka nameštaja i enterijera, profesorka na Šumarskom fakultetu u Beogradu, Marko Radenković, osnivač dizajn inkubatora Nova iskra

Moderatori su Bojan Hadžihalilović, grafički dizajner, osnivač agencije Fabrika i Maja Lalić, arhitektica, osnivačica kulturne organizacije Mikser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: