Iluzionisti - Magija koja mami uzdahe

Najtraženiji mađioničari na svetu “The Illusionists” dolaze za nekoliko dana u Novi Sad i Beograd.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

19:08

Default images

Oni intrigiraju magijom i iluzijom, ostavljaju bez teksta i zasmejavaju do suza. “Oni će vam čitati misli, omogućiti levitaciju i nestajanje. Tajne zanata koje su preuzeli od legendarnog Hudinija, usavršili su savremenom postavkom, kostimima, tehnologijom” kažu organizatori Kombank Arena.

Oprema koju donose, dolazi u četiri šlepera. Kako bi publika mogla da prati sve trikove, obezbeđen je veliki ekran iznad bine i kamere koje prate svaki detalj. Show je interaktivan, mađioničari vole da se kreću među publikom i pozivaju je da aktivno učestvuje u izvođenju magije. Zbog lakšeg razumevanja, na sceni je prisutan i profesionalni prevodilac. Iluzionisti će se postarati da svima prisutnima pruže najbolji ugođaj.

Jedan od neverovatnih trikova koji će prvi put biti viđen uživo jeste i legendarno bekstvo iz tankera punog vode koje je osmislio najveći mag svih vremena, Hudini.
Kao dostojan naslednik legendarnog iluzioniste, u ulozi eskapologiste naći će se Andrew Basso. Za njegov trik, na sceni će biti postavljen glomazan tanker dimenzija 930cm x 830cm koji je visok 2000cm i težak 1500kg.

Tanker se pomera metar po metar sa 9 specijalnih točkova i puni vodom na sceni. Andrewa u tanker spuštaju naglavačke a bekstvo mu dodatno otežavaju vezane ruke lisicama. Ovo je samo jedna od numera koja publici zaustavlja dah.

Pored sedam glavnih iluzionista, tim čine i četiri asistenta kao i šest glumaca-plesača. Takođe, na sceni se sve vreme nalazi bend od pet muzičara koji uživo izvodi muziku i time čine da atmosfera bude što uzbudljivija.

Predstava se odvija iz dva dela od po 55 minuta između kojih je pauza od 20 minuta.
Ko su najbolji svetski iluzionisti?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: