"Romski karavan nade" stiže u Beograd

Manifestacija "Romski karavan nade" održaće se 27. novembra (18h) u prostorijama Malog pozorišta "Duško Radović" (nekadašnji bioskop “Jugoslavija”) u Beogradu.

Podeli

“Romski karavan nade” je zamišljen kao najbolji mogući i dostupni način da se smanji etnička distanca prema Romima, koja postoji u većini zemalja Evrope. Kultura je najpoznatiji i najprepoznatljiviji “proizvod” Roma širom sveta i najbolji način da se promovišu prava Roma i eliminišu stereotipe koji postoje prema ovom drevnom narodu.

“Romski karavan nade” je svoje putovanje počeo ovog leta, a nakon Beograda će nastaviti svoj put po gradovima Evrope.

Jedan od načina da svi shvatimo da su Romi narod sa bogatom istorijom, tradicijom i kulturom je i da saznamo ko su poznati Romi sveta, što će nam “Romski kulturni Centar” kao organizator ove manifestacije omogućiti kroz izložbu “Najpoznatiji Romi Sveta”.

Neki portreti će nas iznenaditi, ali i naterati da se zamislimo.

Izložba će biti otvorena u sredu 27.novembra u foajeu Malog Pozorišta “Duško Radović”, sa početkom u 18 sati, a nakon toga će u velikoj pozorišnoj sali svoj unplugged koncert održati grupa Kal.

Grupa Kal je upravo objavila svoj treći album “Romology” za englesku izdavačku kuću ARC Music, a ovo će im biti prvi unplugged koncert u Beogradu.

“Romski Karavan Nade” su podržali ambasada Kraljevine Holandije i Opština Novi Beograd, a ulaz je besplatan.

strana 1 od 29 idi na stranu