"Jovan Dučić u diplomatiji" na Kalemegdanu

Povodom 140 godina od rođenja pisca i pesnika Jovana Dučića u 13h će na Kalemegdanu biti otvorena izložba "Jovan Dučić u diplomatiji", u organizaciji Javnog preduzeća Beogradska tvrđava, Osnovne škole Jovan Dučić i Festivala "Planeta zemlja".

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.09.2013.

11:42

Default images

Izložbeni panoi, na kojima je predstavljen diplomatski put i službovanje Dučića u devet zemalja Evrope i 13 diplomatskih misija, biće postavljeni kod spomenika Jovanu Dučiću na Kalemegdanu (u neposrednoj blizini fontane Ribar, ulaz iz Knez Mihailove), navodi se u saopštenju JP "Beogradska tvrđava".

Posetioci će biti u prilici da vide 159 arhivskih dokumenata iz Arhiva Jugoslavije, postavljenih na sedam izložbenih panoa, a tokom trajanja izložbe biće upriličena i prodaja sabranih dela Jovana Dučića, u izdanju "Otvorene knjige".

Izložba "Jovan Dučić u diplomatiji" već je predstavljena u 13 gradova Srbije, kao i u Bosni i Hercegovini, a u Beogradu se organizuje po četvrti put, povodom 140 godina od rođenja velikog srpskog pesnika i 70 godina od njegove smrti. Istovremeno Osnovna škola "Jovan Dučić" sa Novog Beograda, koja je jedan od organizatora izložbe, ove godine proslavlja 55 godina postojanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: