Tasovac o saradnji sa Savetom za kulturu

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izrazio je nadu da će Ministarstvo i Nacionalni savet za kulturu (NSK) "dobro sarađivati na izvršavanju zajedničkih zadataka", saopštio je danas NSK.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 13.09.2013.

13:53

Default images

Predsednik Saveta Duško Paunković je na 21. redovnoj sednici tog tela, održanoj 11. septembra, pozdravio novog ministra, koji je sednici prisustvovao na njegov poziv, čestitao mu na imenovanju i poželeo uspeh u radu.

Tasovac je u obraćanju članovima Saveta zahvalio na čestitkama i izrazio nadu da će Ministarstvo i Savet dobro sarađivatina izvršavanju zajedničkih zadataka.

On je, kako je saopštio NSK, izneo tri stavke u sferi kulture i informisanja koje zahtevaju neodložnu pažnju: profesionalizacija kadrova, jačanje institucija, pre svega, nacionalnih i transparentnost u donošenju medijskih zakona, osvrnuo se na ogroman potencijal koji leži u institucijama kulture i najavio njegovo veće iskorišćavanje.

Pošto je ministar zbog drugih poslovnih obaveza napustio sednicu, Savet je održao raspravu o godišnjem Izveštaju o radu, koji se po Zakonu o kulturi podnosi Narodnoj skupštini.

Izveštaj je jednoglasno usvojen i biće poslat skupštinskon Odboru za kulturu i informisanje. Savet je ponovo raspravljao o Strategiji razvoja kulture Republike Srbije i odlučio da obavesti ministra Tasovca o svojim zaključcima i da mu ponudi pomoć u radu na Strategiji, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: