Tasovac o saradnji sa Savetom za kulturu

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izrazio je nadu da će Ministarstvo i Nacionalni savet za kulturu (NSK) "dobro sarađivati na izvršavanju zajedničkih zadataka", saopštio je danas NSK.

Izvor: Tanjug
Podeli

Predsednik Saveta Duško Paunković je na 21. redovnoj sednici tog tela, održanoj 11. septembra, pozdravio novog ministra, koji je sednici prisustvovao na njegov poziv, čestitao mu na imenovanju i poželeo uspeh u radu.

Tasovac je u obraćanju članovima Saveta zahvalio na čestitkama i izrazio nadu da će Ministarstvo i Savet dobro sarađivatina izvršavanju zajedničkih zadataka.

On je, kako je saopštio NSK, izneo tri stavke u sferi kulture i informisanja koje zahtevaju neodložnu pažnju: profesionalizacija kadrova, jačanje institucija, pre svega, nacionalnih i transparentnost u donošenju medijskih zakona, osvrnuo se na ogroman potencijal koji leži u institucijama kulture i najavio njegovo veće iskorišćavanje.

Pošto je ministar zbog drugih poslovnih obaveza napustio sednicu, Savet je održao raspravu o godišnjem Izveštaju o radu, koji se po Zakonu o kulturi podnosi Narodnoj skupštini.

Izveštaj je jednoglasno usvojen i biće poslat skupštinskon Odboru za kulturu i informisanje. Savet je ponovo raspravljao o Strategiji razvoja kulture Republike Srbije i odlučio da obavesti ministra Tasovca o svojim zaključcima i da mu ponudi pomoć u radu na Strategiji, dodaje se u saopštenju.

Ostalo

Muke s evropskim jezicima

Evropska unija je vrlo ponosna na svoju jezičku raznolikost. Ipak istovremeno priznaje i da su Evropljani, kada je u pitanju učenje stranih jezika, velike lenštine.

Ostalo ponedeljak 30.09. 12:23 Komentara: 77

Tasovac: Podvig Solunaca putokaz za nas

Ako uspemo da se kao društvo integrišemo, ako dozvolimo sebi da naši potencijali ponovo pobede naše probleme, siguran sam da ćemo povratiti najpre svoje samopoštovanje, a potom i poštovanje svih drugih, za koje, ne bez razloga, verujemo da nam pripada, izjavio je danas u Solunu ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac.

Ostalo subota 28.09. 14:39 Komentara: 48

Lenkine "kuvarice" u briselskom muzeju

Vezilja Lenka Zelenović iz Beograda, autorka političko-poetskih “kuvarica”, koja se proslavila učešćem u emancipatorskom projektu umetničke grupe Škart, predstavila se na kolektivnoj izložbi “Veženo polje” u Muzeju "Umetnost i margina" u Briselu.

Ostalo četvrtak 26.09. 18:45 Komentara: 1

"Jovan Dučić u diplomatiji" na Kalemegdanu

Povodom 140 godina od rođenja pisca i pesnika Jovana Dučića u 13h će na Kalemegdanu biti otvorena izložba "Jovan Dučić u diplomatiji", u organizaciji Javnog preduzeća Beogradska tvrđava, Osnovne škole Jovan Dučić i Festivala "Planeta zemlja".

Ostalo sreda 25.09. 11:42 Komentara: 0
strana 1 od 26 idi na stranu