Preminula glumica Ajlin Brenan

Američka glumica Ajlin Brenan (Eileen Brennan), najpoznatija po ulozi u filmu "Redov Bendžamin", za koju je 1981. nominovana za Oskara, umrla je 80. godini.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako javljaju američki mediji, glumica je preminula u nedelju, u svom domu u kalifornijskom gradu Burbank, od posledica raka bešike.

Brenan je za ulogu Dorin Luis u "Redovu Bendžaminu", koju je kasnije reprizirala i u istoimenoj TV seriji, nagrađena Emijem i Zlatnim Globusom.

Ostaće upamćena i po ulogama u filmu "Poslednja bioskopska predstava" (1971) i klasiku "Žaoka" (1973), u kom su joj partneri bili Pol Njumen i Robert Redford.

Holivudska karijera Ajlin Brenan je bila gotovo prekinuta 1982. kada je doživela tešku saobraćajnu nesreću.

Tokom duge rehabilitacije, stekla je zavisnost od antidepresiva i analgetika, te je bila prinuđena da zatraži pomoć čuvenog centra za rehabilitaciju Beti Ford.

Poslednjih godina igrala je manje uloge na filmu i u TV serijama poput "Vil i Grejs".

Ostalo

Izložba “Carski darovi“ dobija i katalog

Muzej istorije Jugoslavije predstaviće 31. jula katalog izložbe "Carski darovi", koji sadrži fotografije i informacije o 68 izloženih predmeta, koje je Josip Broz Tito dobio od vladarskih porodica 17 zemalja Evrope, Azije i Afrike.

Ostalo utorak 30.07. 17:25 Komentara: 0

"Šušur! Festival od riči" na Korčuli

Manifestacija "ŠUŠUR! Festival od riči" održaće se od 7. do 12. avgusta u Korčuli. "Festival za i o književnosti održaće se drugu godinu zaredom na ulicama i trgovima Starog grada Korčule na istoimenom ostrvu u srcu leta".

Ostalo ponedeljak 29.07. 09:55 Komentara: 1

O Kjerkegoru u Biblioteci Matice srpske

Povodom 200 godina od rođenja danskog filozofa, teologa i pesnika, jednog od osnivača egzistencijalističke filozofije, Serena Kjerkegora(1813-1855), Biblioteka Matice srpske priredila je elektronsku izložbu građe iz svojih zbirki kojom su obuhvaćena Kjerkegorova dela, kao i literatura o njemu.

Ostalo petak 26.07. 22:14 Komentara: 0

Muzej u Prijepolju: Skriveni dragulj Srbije

Grad na ušću Mileševke u Lim može da se podiči jednim od najbolje uređenih muzeja u Srbiji koji je, u konkurenciji 60 evropskih institucija koje se bave zaštitom i proučavanjem prošlosti, dobio nagradu Evropskog muzejskog foruma.

Ostalo petak 26.07. 18:34 Komentara: 7
strana 1 od 26 idi na stranu