"Šušur! Festival od riči" na Korčuli

Manifestacija "ŠUŠUR! Festival od riči" održaće se od 7. do 12. avgusta u Korčuli. "Festival za i o književnosti održaće se drugu godinu zaredom na ulicama i trgovima Starog grada Korčule na istoimenom ostrvu u srcu leta".

Korčula
Podeli

"Najtopliji mjesec u godini odlučili smo ove godine dodatno zagrijati izborom tema o kojima ćemo raspravljati s uglednim regionalnim spisateljima. Ljetne romanse, uz posebno poglavlje posvećeno galebovima, čuvarima gotovo izumrle umjetnosti zavođenja bit će predmetom rasprava s autorima i književnih okršaja.

Tijekom opuštenih ćakula u sitne noćne sate s mulitmedijalnim umjetnicima istražit ćemo na koji način se umjetnost odnosi prema ljetnim ljubavima, je li i na koji način zabilježen fenomen galeba, je li on specifikum jadranskog primorja te ima li ikakve šanse za opstanak u EU.

Za one koji s otoka žele odnijeti uspomene a ne samo suvenire, organizirali smo i dvije radionice: fotoradionica pod paskom Davora Konjikušića bavit će se ljetnom foto-memorabilijom, a radionica "Ričolov" će kroz riječi i sliku vrlo aktivno uključiti učesnike u razotkrivanje samog grada Korčule.

Pridružite nam se od 7. do 12. avgusta u štradama i na pjacama Staroga grada i poslušajte što o ljetu ljubavi i galebovima imaju za reći majstori od pera!"

Ostalo

Izložba “Carski darovi“ dobija i katalog

Muzej istorije Jugoslavije predstaviće 31. jula katalog izložbe "Carski darovi", koji sadrži fotografije i informacije o 68 izloženih predmeta, koje je Josip Broz Tito dobio od vladarskih porodica 17 zemalja Evrope, Azije i Afrike.

Ostalo utorak 30.07. 17:25 Komentara: 0

O Kjerkegoru u Biblioteci Matice srpske

Povodom 200 godina od rođenja danskog filozofa, teologa i pesnika, jednog od osnivača egzistencijalističke filozofije, Serena Kjerkegora(1813-1855), Biblioteka Matice srpske priredila je elektronsku izložbu građe iz svojih zbirki kojom su obuhvaćena Kjerkegorova dela, kao i literatura o njemu.

Ostalo petak 26.07. 22:14 Komentara: 0

Muzej u Prijepolju: Skriveni dragulj Srbije

Grad na ušću Mileševke u Lim može da se podiči jednim od najbolje uređenih muzeja u Srbiji koji je, u konkurenciji 60 evropskih institucija koje se bave zaštitom i proučavanjem prošlosti, dobio nagradu Evropskog muzejskog foruma.

Ostalo petak 26.07. 18:34 Komentara: 7
strana 1 od 26 idi na stranu