"Šušur! Festival od riči" na Korčuli

Manifestacija "ŠUŠUR! Festival od riči" održaće se od 7. do 12. avgusta u Korčuli. "Festival za i o književnosti održaće se drugu godinu zaredom na ulicama i trgovima Starog grada Korčule na istoimenom ostrvu u srcu leta".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.07.2013.

09:55

Default images

"Najtopliji mjesec u godini odlučili smo ove godine dodatno zagrijati izborom tema o kojima ćemo raspravljati s uglednim regionalnim spisateljima. Ljetne romanse, uz posebno poglavlje posvećeno galebovima, čuvarima gotovo izumrle umjetnosti zavođenja bit će predmetom rasprava s autorima i književnih okršaja.

Tijekom opuštenih ćakula u sitne noćne sate s mulitmedijalnim umjetnicima istražit ćemo na koji način se umjetnost odnosi prema ljetnim ljubavima, je li i na koji način zabilježen fenomen galeba, je li on specifikum jadranskog primorja te ima li ikakve šanse za opstanak u EU.

Za one koji s otoka žele odnijeti uspomene a ne samo suvenire, organizirali smo i dvije radionice: fotoradionica pod paskom Davora Konjikušića bavit će se ljetnom foto-memorabilijom, a radionica "Ričolov" će kroz riječi i sliku vrlo aktivno uključiti učesnike u razotkrivanje samog grada Korčule.

Pridružite nam se od 7. do 12. avgusta u štradama i na pjacama Staroga grada i poslušajte što o ljetu ljubavi i galebovima imaju za reći majstori od pera!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: