DOB odustao od nove galerije

Niš Art fondacija (NAF), koja podržava mlade slikare, saopštila je da je prinuđena da odustane od projekta otvaranja novog, velikog galerijskog prostora unutar Doma omladine Beograd, jer ta ustanova nije zainteresovana za saradnju, odnosno donaciju.

Kultura

Izvor: Izvor: Beta

Petak, 28.06.2013.

18:56

Default images

NAF je, kako je i najavljeno nakon potpisivanja ugovora u decembru prošle godine želeo da izgradi mobilnu galeriju pod okriljem Doma omladine, koja bi se koristila za izložbu radova mladih slikara sa konkursa NAF-a kao i za druge likovne manifestacije.

U saopštenju se još navodi da je NAF neprofitabilna organizacija i veliki donator, kao i njen osnivač slikar Radovan Lale Đuricć i od Doma omladine nije tražila nikakva sredstva već samo da kao dobar domacćin vodi računa o galeriji pri čemu je ugovor predviđao da, nakon pet godina galerijska oprema ostane u posedu DOB-a.

Na poslednjem, osmom konkursu NAF-a, učestvovalo je više od 1.000 mladih likovnih umetnika Srbije sa više od 3.000 radova, a prethodnih godina bilo ih je 8.000-9.000 hiljada. Fondacija autorima tri najbolje slike dodeljuje 10.000, 5.000 i 3.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: