Marko Stojanović je v.d. direktora DOB-a

Skupština grada Beograda imenovala je Marka Stojanovića na funkciju vršioca dužnosti direktora Doma omladine Beograda.

Podeli

Marko Stojanović rođen je 1971. godine, na Fakultetu dramskih umetnosti završio je glumu i specijalizirao pantomimu na čuvenoj Pariskoj međunarodnoj školi mimodrame Marsela Marsoa. Na Univerzitetu Južne Karoline i Institutu za umetnost i medije Južne Karoline tokom dvomesečnog studijskog boravka izučavao je menadžment u umetnosti. Trenutno pohađa specijalističke studije odnosa s javnošću na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, navodi se u saopštenju DOB-a.

On je za v.ddirektora DOB-a imenovan 30. maja, nakon što je sa te pozicije otišao Milan Lučić.

Tokom svoje profesionalne karijere glumca i profesora, ali i u humanitarnim i sportskim delatnostima, Stojanović je dugi niz godina posvećen radu sa mladima i unapređenju obrazovnih, kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja za mlade.

Od 2002. do 2012. Marko Stojanović je bio zaposlen na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, kao šef katedre za glumu i docent za scenski pokret i glumu. Autor je akreditovanih programa osnovnih i master studija glume na ovom fakultetu. Predaje Veštine komunikacije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Suosnivač je i predsednik Svetske organizacije pantomimičara, Beograd, kao i osnivač Beogradske škole pantomime u kojoj predaje.

Radio je kao menadžer za marketing i komunikacije u hotelu Hajat Ridžensi Beograd, te kao načelnik odeljenja za marketing Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Na poziciji člana Saveta Gradonačelnika Beograda za osobe sa invaliditetom bio je od 2009. do 2012, a direktor BOSI festa - filmskog festivala osoba sa invaliditetom 2010. godine.

Stojanović je predsednik i suosnivač Nacionalnog saveza za karling Srbije, a od 2005. godine aktivan je u Olimpijskom komitetu Srbije.

Ostvario je brojne uloge (predstave "Čekajući nebo", "Briljantin", "Mušica"...) i realizovao mnoštvo projekata kao reditelj, asistent reditelja, autor ili koautor, na filmu, televiziji i u pozorištu (TV serije "Mala škola života" i "Zona braka", Skrivena kamera 3K... ).

Dobitnik je oko 20 domaćih i međunarodnih priznanja kao glumac i reditelj, ali i kao sportski i humanitarni radnik (Trofej "Sport i omladina" Međunarodnog olimpijskog komiteta za rad sa mladima i promociju olimpizma, Ružičasti gran pri Radio Beograda 202, Oskar popularnosti, Najbolji glumac u lutkarskoj predstavi "Devojčica sa šibicama" Malog pozorišta Duško Radović na Festivalu Jugoslovenskih dečjih pozorišta u Kotoru...).

Tečno govori engleski i francuski jezik.

Ostalo

Turska: Umetnici protiv "jezika podela"

Turski umetnici, novinari i pisci, uključujući Nobelovca Orhana Pamuka, pozvali su vladu u Ankari da prestane da koristi jezik podela i polarizuje zemlju, u tekstu objavljenom danas na zakupljenim stranama u nekoliko turskih novina.

Ostalo subota 29.06. 12:48 Komentara: 0

DOB odustao od nove galerije

Niš Art fondacija (NAF), koja podržava mlade slikare, saopštila je da je prinuđena da odustane od projekta otvaranja novog, velikog galerijskog prostora unutar Doma omladine Beograd, jer ta ustanova nije zainteresovana za saradnju, odnosno donaciju.

Ostalo petak 28.06. 18:56 Komentara: 2

"Biće para za Narodni muzej i MSU"

Rebalansom budžeta za sanaciju Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti ostavljeno je tačno onoliko sredstava koliko je procenjeno da oni mogu da potroše do kraja godine, odnosno 124 miliona dinara, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu kulture.

Ostalo četvrtak 27.06. 17:17 Komentara: 20

4. Sound and visions festival

Multimedijalni festival Sound and visions u Majdanpeku predstavlja i u četvrtom izdanju - od 28. do 30. juna - raznovrstan program kratkih filmova, koncerata, vizuelnih intervencija, kao i radionica slobodnog softvera, uz nastavak promovisanja industrijskog turizma i upoznavanja autentičnih lokalnih pejzaža.

Ostalo četvrtak 27.06. 16:41 Komentara: 1

6. Japanizam festival u DOB-u

Od 4. do 7. jula u Domu omladine Beograda organizuje se jedini regionalni festival posvećen japanskoj pop kulturi - stripu, animaciji, kinematografiji, modi, odnosno svemu onome što trenutno predstavlja modernu kulturu u Japanu.

Ostalo četvrtak 27.06. 11:15 Komentara: 0
strana 1 od 25 idi na stranu