Milan Lučić završio mandat u DOB-u

Dosadašnji direktor Doma omladine Beograd Milan Lučić, koji je izjavio je 29. maja da će najverovatnije već na sutrašnjoj sednici Vlade biti poznato ime vršioca dužnosti DOB-a.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.05.2013.

19:19

Default images

Lučić je sa uspehom u dva mandata obavljao dužnost direktora Doma omladine Beograda i sa timom svojih saradnika udahnuo je novi život ovom kulturnom centu. On je nedavno imenovan za vršioca dužnosti direktora Filmskog centra Srbije. Na novu poziciju, za koju ga je na godinu dana imenovalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, stupa 30. maja ili 3. juna.

Povodom završetka svog mandata Milan Lučić, koji je na čelu Doma omladine Beograd bio punih devet godina, rekao je da je tokom tog perioda zajedno sa svojim timom organizovao veliki broj projekata i da su nekako uspeli DOB da "vrate na pravi put".

"Ova institucija je ponovo počela da bude kulturni centar i izuzetno sam zadovoljan učinkom", istakao je Lučić na konferenciji za novinare.

Kao direktor Doma omladine Beograda učestvovao je u osmišljavanju i realizaciji više od 10.000 različitih događaja. Tokom njegovog mandata Dom omladine obnovio je sopstvenu koncertnu produkciju. Bioskop Doma omladine ponovo je postao ključno mesto za promociju domaćeg i umetničkog filma, beležeći stalni porast posećenosti čak i u godinama krize.

DOB je postao "dom" festivalima kao što su FEST, Festival autorskog filma, Festival kratkog i dokumentarnog filma, Slobodna zona i BELDOCS.

Lučić je podsetio da je zgrada DOB-a prošla i kroz renoviranje koje je pomognuto inostranim donacijama.

"Lagano smo prošli kroz renoviranja, napravili smo zanimljive projekta iz međunarodne saradnje - Ljubljana expreš (Ljubljana, 2005), Rough guide to Belgrade (Amsterdam, 2006), Belgrade Boogie (Bergen, 2007), My city Belgrade (Budimpešta, 2007), Belgrade guest city (Cirih, 2011)", ispričao je Lučić.

On je naglasio da je nakon 15 godina pauze ponovo pokrenut Beogradski džez festival, a takođe je podestio i na organizaciju festivala LIMIT koji se bavi pozorištem, plesom i umetnošću, kao i festival world muzike "Todo Mundo" sa velikim brojem programa.

Lučić je primetio da je tokom svih godina pokušavano da dođe do onoga što je bit te institucije. "Referisali smo na prošlost, mislima uprtim u budućnost", rekao je on.

Programski urednik DOB-a Dragan Ambrozić istakao je da je čitav tim na čelu sa Lučićem u periodu od devet godina pokazao kako može timski sa sredstvima iz kuće da se orjentiše na na neke nove tendencije - muzičke, filmske, likovne, ali i živu reč, zaključiviši da DOB ima značajnu socijalnu ulogu koju ne sme da izgubi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: