Mikser: spoj kreativnosti i biznisa

Uz vatromet i veliku žurku, sutra uveče svečano će biti otvoren regionalni kreativni centar Mikser House, smešten u bivšem industrijskom objektu u Savamali u renoviranom prostoru od hiljadu kvadrata.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor Mikser House Ivan Lalić izjavio je Tanjugu da je to veliki dan i da se od postojanja Mikser festivala maštalo da on traje svakodnevno, 365 dana u godini.

"Ovo je veliki dan za nas, radili smo godinu dana vredno na ovom projektu, maštali smo da pretvorimo našu akciju u festival 365, da dejstvujemo svakodnevno jer mislimo da naš grad, ovaj kvart i naša kulturna politika zaslužuju drugačiju energiju, kakva je ovde u Savamali, nego što građanima nude institucije u ovoj krizi", kazao je Lalić.

U novom prostoru predstavljeno je više od 60 dizajnera, njihove radove posetioci će od sutra moći da vide i kupe svakodnevno, a krajnji cilj je da kreativa postane interesantna za privredu.

Lalić smatra da ekonomija može da bude unapređena onim što rade dizajneri, i ističe da je u Mikser Housu okupljena cela beogradska dizajnerska scena, dizajneri iz Slovenije, Hrvatske.

"Mi mislimo da je ovo neka nova Evropa, od Beča do Istanbula, ne stidimo se Balkana, smatramo da je došlo vreme da neki negativni predznak Balkan pretvorimo u pozitivnu šansu, ovo je prodajna izložba, mislimo da je došlo vreme da se kreativci prepoznaju kao snaga zemlje", kazao je Lalić.

Kao kreativni centar za promociju najboljih balkanskih proizvoda, od nameštaja do mode, vina i gurmanskih đakonija, centar ima dizajn prodavnicu u kojoj će posetioci po pristupačnim cenama moći da kupe savremene dizajn proizvode.

Biće otvoren delikatesni balkanski Gastro kutak, Mikser kantina, Kafe i bar i nekoliko odvojenih zona za odmor i druženje, kao što je media zona, zajednički radni prostor i kutak za decu.

U sklopu svakodnevnih dešavanja, pored večernjih događaja po kojima je ovaj prostor već poznat Beograđanima i njihovim gostima, posetioci će moći da uživaju u dizajn okruženju svakodnevno ali i na večernjim događajima kao što su pozorišne predstave, muzički događaji, konferencije, radionice.

Prvi koncert zakazan je za 25. april, a održaće ga Rambo Amadeus.

Sutra uveče, povodom zvaničnog otvaranja Mikser Housea, biće organizovana velika žurka i vatromet, a ulaz je samo uz pozivnice.

Premijerno će biti predstavljen Sinjin Hawke, poznati kanadski producent koji živi u Barseloni, a nakon velike svetske turneje dolazi u Beograd gde će izvesti đ-set, pun ekskluzivnog materijala, instrumentalnog hip hop-a i footworka.

Gosti žurke biće i londonski kolektiv Funkystepz, koji čine dva producenta - Renay i Stimpy i didžej Maxsin, koji spajaju elemente svih podstilova britanske klupske muzike i svih žanrova karakterističnih za londonsku klupsku muziku.

Ostalo

Šare pirotskog ćilima u Berlinu

Mlada pirotska umetnica Dragana Branković, koja je završila Akademiju likovnih umetnosti u Novom Sadu, predstaviće publici u Berlinu u Nemačkoj u galeriji "Prima centar" tridesetak svojih fotografija inspirisanih šarama pirotskog ćilima.

Ostalo subota 30.03. 18:48 Komentara: 2

Jezici na Balkanu "politička priča"

Profesor lingvistike i stručnjak za južnoslovenske jezike Robert Grinberg rekao je danas u Vašingtonu da za one koji su živeli u bivšoj Jugoslaviji, teorija o različitim jezicima u novonastalim državama predstavlja političku priču, a da će se tek za nekoliko decenija videti da li će oni u praksi zaživeti.

Ostalo četvrtak 28.03. 21:19 Komentara: 35

NS kandidat za prestonicu kulture

Na sastancima Izvršnog odbora Saveta podunavskih gradova i regiona i Stalnog komiteta radne grupe za te gradove u Briselu, u čijem radu je učestvovao i predsednik Skupštine grada Novog Sada Siniša Sević, predstavljen je novosadski projekat kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Ostalo četvrtak 28.03. 18:11 Komentara: 5

Pesničenje #42 u subotu u Rexu

U subotu 30. marta u 20h u KC REX (Jevrejska 16) održaće se novi trening aktivne poezije uz brojne goste, poklon knjigu i koncert grupe TI. Ulaznica je 100 dinara, a prihod od karata ulaže se u naredna izdanja edicije pesničenje.

Ostalo četvrtak 28.03. 13:55 Komentara: 0

Unija srednjoškolaca zove blogere

Ako si srednjoškolac/ka, imaš mišljenje na određenu temu koje bi voleo/la da podeliš sa drugima i čini ti se da dobro sklapaš rečenice ili bi voleo/la da to naučiš, piši nam i postani UNSS bloger/ka.

Ostalo četvrtak 28.03. 12:45 Komentara: 0

Ko će videti izložbu o Konstantinu?

Rukovodilac projekta "Milanski edikt 313-2013, Srbija" Radoslav Pavlović rekao je danas u Nišu da će izložba posvećena Konstantinu Velikom biti otvorena 18. maja u Viminacijumu, a da će je kasnije videti Beograđani i građani Niša.

Ostalo sreda 27.03. 20:58 Komentara: 4
strana 1 od 23 idi na stranu