Srpska kreativnost osvojila Brisel

U ponedeljak uveče u Press klubu Evropa u Briselu, uz značajno interesovanje belgijske javnosti, otvorena je izložba ,,Serbia in Redesign“, koju su zajednički predstavili PKS i Mikser, kao vodeća platforma posvećena razvoju dizajna i kreativne industrije u regionu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.01.2013.

14:56

Default images

Događaju je prisustvovao veliki broj evropskih diplomata na čelu sa gospodinom Jelkom Kacinom, članom Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju, koji je u svom pozdravnom govoru naglasio značaj regionalnog povezivanja kreativaca koje Mikser već godinama sprovodi kroz svoje talent konkurse, pre svega „Young Balkan Designers“.
Izložba Young Balkan Designers i lampe Bonbon Ane Kraš
Gospođa Vesna Arsić, Ambasador Srbije u kraljevini Belgiji i gospođa Suzana Grubješić, potpredsednica Vlade za Evropske integracije su svojim prisustvom i podrškom Mikserovom projektu osnažile želju naše zemlje da se u sredštu Evropske Unije predstavi na moderan i inovativan način koji menja stereotipnu sliku Srbije.
U okviru izložbe „Serbia in Redesign“, pored 18 talentovanih dizajnera sa čitavog Balkana, predstavljene su i partnerske organizacije Mikser Festivala –Strawberry Energy, Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, kreativni kolektiv Superdot, kao i domaći proizvodi kompanija - pionira u proboju dizajna na srpsku gastronomsku scenu: Rakia Bar, Anđeli kolači, Eugen čokolade i Fini mafini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: