Muzej Romske kulture slavi rođendan

Centralna proslava obeležavanja treće godišnjice postojanja Muzeja romske kulture u Beogradu biće održana 22. oktobra u Roma art galeriji.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.10.2012.

14:58

Default images

Povodom obeležavanja dana Muzeja romske kulture u 17 sati u ovoj galeriji biće otvorena samostalna izložba slika Dragana Vasiljkovića.

Izložbu su organizovali Udruženje Likovnih umetnika Roma Srbije iz Trstenika i Muzej romske kulture.

Prvi muzej romske kulture u jugoistočnoj Evropi otvoren je 21. oktobra 2009. godine u prizemlju zgrade Ruzveltove ulice, u Beogradu, pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

Muzej je započeo rad otvaranjem izložbe "Alav e Romengo" pisane kulture Roma autora Dragoljuba Ackovića, na kojoj je posetiocima bilo dostupno oko 100.000 dokumenata iz romske kulture kao i kopije originalnih knjiga.

Prošle godine muzej se iz Ruzveltove ulice preselio u veći prostor u Ulici husinskih rudara 31a na Karaburmi a nekadašnji prostor je postao Galerija Roma art.

U Muzeju su izloženi eksponati materijalne i duhovne kulture Roma a u Galeriji svoja dela izlažu likovni umetnici Romi iz Srbije i sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: